De Nederlandse ‘self-service cultuur’ integreren in HR software? Doen!

De Nederlandse ‘self-service cultuur’ integreren in HR software? Doen!

De Nederlandse self-service cultuur is een bekend begrip voor vele mensen. We regelen tegenwoordig alles zelf, van een energie aansluiting tot het kopen van een huis. Dit wordt veelal online geregeld, zonder tussenpersoon. Ook in HR-processen is er veel winst te behalen door medewerkers HR-zaken zelf te laten regelen. Dankzij Employee en Manager Self Service mogelijkheden, die geïntegreerd zijn in Xtended HRM, zijn uw HR-medewerkers geen tussenpersoon meer voor zaken die medewerkers en managers eenvoudig zelf kunnen regelen.

Self-service

De self-service mogelijkheden voor medewerkers en managers beginnen bij het Click-Call-Face principe. Hiermee helpen medewerkers zichzelf door het online (click) vinden van informatie en het zelfstandig regelen van HR zaken zoals het indienen van verzoeken als declaraties en verlofdagen. Dit is te vinden in een online portal of app.

Binnen Xtended HRM worden managers automatisch gekoppeld aan de verzoeken die zij voor hun medewerkers moeten goedkeuren of behandelen. Wanneer medewerkers en managers hulp nodig hebben van een HR-medewerker kan er een verzoek ingediend worden waarbij de HR-medewerker ze gaat helpen (call). U kunt in Xtended HRM een vraag stellen aan HR of een verzoek indienen voor bijvoorbeeld een telefonisch gesprek.

Meer tijd over voor strategisch HR

Omdat medewerkers en managers hun zaken met Xtended HRM zelf kunnen regelen, houdt HR meer tijd over voor persoonlijk contact (face). HR-medewerkers hebben hierdoor meer tijd voor hun adviserende rol en kunnen zo een bijdrage leveren aan het optimaal inzetten van medewerkers en het behalen van organisatiedoelstellingen.

De productiviteit en efficiëntie van uw HR-proces wordt direct verhoogd door de self-service mogelijkheden van Xtended HRM. Omdat er minder schakels bij het proces betrokken zijn, is de doorlooptijd van het proces korter. Daarnaast worden fouten en irritaties voorkomen omdat alle medewerkers beschikken over informatie die voor hen belangrijk is en kan HR zich meer richten op de medewerkers in plaats van op administratieve taken.

Meer weten over Xtended HRM? Volg onze blogreeks of lees een van onze eerdere blogs:

Meegaan met HR-trends? Stem je HR-beleid en software op elkaar af

Xtended HRM biedt HR-medewerkers managementinformatie en tijdbesparing

Gerelateerde artikelen