En m’n ITIL® V3 certificaat dan….?

En m’n ITIL® V3 certificaat dan….?

ITIL® V3 wordt ITIL® 4

Begin september brachten we jullie groot nieuws: er komt een nieuwe versie van ITIL®, namelijk ITIL® 4. Zoals we in ons vorige blog al vertelden, zal de nieuwe versie van ITIL® meer rekening houden met andere practices, zoals: Agile, Lean en DevOps.

In deze post ga ik in op een vraag die we tegenwoordig vaak horen bij Pink Elephant:

“Moet ik nu wachten op de nieuwe versie?”

Laat ik beginnen met te stellen dat kennis die je nu opdoet – of opgedaan hebt – zeker bruikbaar blijft en niet de prullenbak in hoeft. De kern van ITIL® blijft bestaan en er is absoluut sprake van overlap.

Desalniettemin kunnen we verklappen dat de veranderingen aanzienlijk gaan zijn. ITIL® gaat met zijn tijd mee en er zal een integratie gaan plaatsvinden met vele andere best practice frameworks. Daarom zal het ITIL® v3 certificaat toch een deel van zijn glans verliezen zodra er een nieuwe versie op de markt is.

Wachten dus…. Of toch niet?

Eigenlijk zou ik daarom normaal gesproken adviseren: “wacht nog even”. Echter, bij Pink Education is ons doel om IT professionals beter te maken. Wij willen hun kennis en de kwaliteit van hun werk naar een hoger niveau te tillen, elke dag weer… Daar past het advies om nog enkele maanden te gaan zitten wachten natuurlijk niet bij!

Zoals je van ons mag verwachten komen we daarom met een oplossing. Een oplossing die je in staat stelt direct te beginnen. Raak nu volledig ITIL® gecertificeerd en schaaf  begin 2019 je kennis bij via onze ITIL® 4 e-learning, waar je gratis toegang tot krijgt zodra deze gelanceerd wordt.

Hoe werkt dit?

Je start nu met de klassikale training ITIL® Foundation en doet na afloop van deze training je examen. Begin 2019 wordt de nieuwe versie van ITIL® gelanceerd en biedt Pink Education je gratis de ITIL 4 Foundation e-learning aan. Zodra deze beschikbaar is wordt deze toegevoegd aan je Pink leerportaal. Je kunt hem vervolgens in je eigen tempo doorlopen. Het adaptieve leerportaal van Pink Elephant geeft je zelfs aan wanneer wij denken dat je, op basis van je kennis en voortgang, klaar bent voor het examen.

Binnenkort wordt ook meer bekend gemaakt over de brug tussen ITIL® V3 en ITIL® 4. Mocht je hier meer over willen weten, houd dan onze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer weten?

Klik hier om je aan te melden voor de ITIL® V3 Foundation training.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde artikelen