Groei- en grootbedrijven werken samen in pilot personeelsmobiliteit

Groei- en grootbedrijven werken samen in pilot personeelsmobiliteit

Naar aanleiding van de co-creatiesessie over personeelsmobiliteit starten zeven snelgroeiende bedrijven een pilot om onderling personeel te gaan uitwisselen. Ze hopen zo de specifieke problemen die zij ervaren op personeelsgebied op te lossen, maken ondernemersorganisaties MKB-Nederland en Port4Growth maandag bekend. Zij werken daarvoor samen met Brunel en Pink Elephant. Vanwege de expertise op IT-gebied nam Pink Elephant het voortouw in de ontwikkeling van een digitaal platform om personeelsmobiliteit onder groeibedrijven te stimuleren.

Behoefte aan meer gekwalificeerd personeel

Volgens oprichter Joop de Jong van Port4Growth, het platform voor groeiondernemingen, hebben de groeiondernemingen een tekort aan gekwalificeerd personeel. Ook krijgen ze te maken met pieken en dalen door bijvoorbeeld seizoensinvloeden, dalende orders of projecten die tijdelijk worden stopgezet. “Met een platform waar personeel uitgewisseld kan worden wordt het personeel veel beter ingezet. Je creëert geen vaste banen, maar wél vast werk,” aldus oprichter Joop de Jong, directeur Port4Growth.

Competenties personeel optimaal benutten

Piet van Vugt, CEO Pink Elephant, vult aan: “De deelnemende bedrijven zullen ongeveer tweehonderd werknemers in een groot aantal verschillende functies uitwisselen. Zij blijven in dienst bij hun oorspronkelijke werkgever en nemen op vrijwillige basis deel aan de pilot. Zo worden hun capaciteiten efficiënter ingezet en door de betrokken partijen optimaal benut.” Er worden bijvoorbeeld mensen uitgewisseld met specifieke kennis, of medewerkers die niet per se fulltime nodig zijn bij hun huidige werkgever.

De pilot moet uiteindelijk uitgroeien tot een groot digitaal platform waarop snelgroeiende ondernemingen in Nederland samenwerken op het gebied van personeelsbehoefte. De eerste fase van de pilot loopt tot aan de zomer. Na een evaluatie wordt het aantal deelnemende bedrijven steeds verder uitgebreid.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen