Het nieuwe ITIL® 4 certificeringspad

Het nieuwe ITIL® 4 certificeringspad

AXELOS heeft onlangs het nieuwe certificeringspad voor ITIL® 4 gelanceerd:

ITIL 4 leerpad

Het huidige ITIL® v3 certificeringspad is zeer uitgebreid. Het bestaat uit de ITIL® Foundation, Practitioner, de vijf Lifecycles, vier Intermediates én de Managing Across the Lifecycle training. Voor elke certificering kun je een bepaald aantal punten halen. Bij 22 punten (inclusief de MALC) kun je jezelf ITIL® Expert noemen. Voor ITIL® v3 hoefde je dus niet alle certificeringen te behalen om uiteindelijk ITIL® Expert te worden. Voor ITIL® 4 moet dit wel.

Er komen in ITIL® 4 twee certificeringspaden; de ITIL® Managing Professional (vervanger van de ITIL® Expert) en de nieuwe ITIL® Strategic Leader. Heb je beide titels, dan kun je jezelf ITIL® Master noemen!

ITIL® Foundation blijft de basis voor beide certificeringspaden. Deze verandert van een driedaagse training naar een tweedaagse training en is beschikbaar vanaf februari 2019. Wil jij één van de eersten zijn die deze training volgt? Schrijf je dan direct in! De vervolgtrainingen worden eind 2019, begin 2020 verwacht.

Het ITIL Managing Professional certificaat verkrijg je na het behalen van het ITIL® Foundation certificaat en vervolgens het met succes afronden van alle vier de volgende trainingen:

  • ITIL® Specialist: Create Deliver & Support
  • ITIL® Specialist: Drive Stakeholder Value
  • ITIL® Specialist: High Velocity IT
  • ITIL® Strategist: Direct, Plan & Improve

Voor het behalen van de ITIL® Strategic Leader dien je naast het ITIL® Foundation certificaat de volgende twee certificaten te behalen:

  • ITIL® Strategist: Direct, Plan & Improve
  • ITIL® Leader: Digital & IT Strategy

Ben je momenteel al ITIL® gecertificeerd maar wil jij je kennis upgraden naar ITIL® 4?

Speciaal voor jou bieden wij een transitieplan aan. Meer informatie hierover volgt. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE GLOEDNIEUWE ITIL® 4 FOUNDATION TRAINING

 

Gerelateerde artikelen