Het SABSA framework

Het SABSA framework

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het klinkt als weer een bijzondere afkorting en dat is het ook. SABSA staat voor Sherwood Applied Business Security Architecture. Oftewel een bewezen framework voor Enterprise Security Architectuur en een aanpak voor risicomanagement binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid. Het SABSA framework wordt wereldwijd succesvol gebruikt voor Risk Management, Information Assurance en Continuity Management.

De primaire filosofie van het SABSA framework is om altijd terug te redeneren naar de primaire “business requirements” voor informatiebeveiliging. Uit de analyse van de business requirements wordt vervolgens de strategie bepaald en worden de processen ingericht en geoptimaliseerd. Een groot verschil met andere methodieken is dan ook dat bij SABSA niet de processen leidend zijn, maar de wensen van de business.

Het SABSA Framework is het gedachtegoed van John Sherwood, die met recht een van de goeroes van de Security Architectuur genoemd kan worden. Pink Elephant is sinds 2009 de eerste en enige Accredited Training Partner (ATP) van het SABSA Institute.

Ben je een IT Strategy Consultant, IT Architect, IT Programma Manager, Software Architect, Netwerk Architect of Service Delivery Manager en vraag je je af wat SABSA kan betekenen voor jou, bekijk dan hier het lesprogramma.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen