Introductie Qlik Sense 3.0: Self-Service BI

Introductie Qlik Sense 3.0: Self-Service BI

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

Qlik, leider in visual analytics, kondigt een nieuwe versie van Qlik Sense aan: Qlik Sense® Enterprise 3.0. Deze oplossing combineert governance-mogelijkheden met de beste functionaliteiten voor het visualiseren van data. Organisaties kunnen, dankzij de zowel diepe als brede functionaliteiten, met één platform ondersteuning bieden aan een divers scala aan BI-toepassingen. De nieuwe versie van het business intelligence (BI) en visual analytics platform is in juli 2016 beschikbaar en wordt ondersteund door de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine.

Qlik Sense biedt ondersteuning op maat voor alle gebruikers, groepen, organisaties en ontwikkelaars, waarbij de betrouwbaarheid, beveiliging en governance vanuit IT-perspectief behouden blijven. Bedrijven kunnen zo sneller uitgroeien tot flexibele, ‘data-driven’ ondernemingen die beter in staat zijn om nieuwe kansen te identificeren en te benutten.

Nieuwe functionaliteiten

Qlik Sense Enterprise 3.0 biedt ICT-afdelingen nieuwe beheermogelijkheden voor auditing, configuratie en governance binnen grootschalige implementaties en uiteenlopende geografische regio’s. Developers krijgen met de komst van de nieuwe versie beschikking over een nieuwe centrale programmeeromgeving waarin alle functionaliteiten van het Qlik Analytics Platform eenvoudiger inzetbaar zijn voor online mash-ups, applicaties op maat, uitbreidingen en widgets. Dit biedt hen nieuwe mogelijkheden om objecten te ontwerpen en toe te voegen aan datagestuurde applicaties. Andere nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

  • Een breder aanbod van opties voor connectiviteit met een groter aantal databronnen zoals Twitter, Facebook, Google en cloud-toepassingen als Microsoft Dynamics CRM en SugarCRM.
  • Qlik® DataMarket biedt gebruikers vanuit Qlik Sense en QlikView rechtstreeks toegang tot een uitgebreide bibliotheek van gratis en op abonnementsbasis beschikbare data van externe partijen. De data die via Qlik DataMarket beschikbaar is, wordt verrijkt met informatie van minstens 35 belangrijke effectenbeurzen en gedetailleerde demografische data, waaronder postcodes.
  • Nieuwe functies die de samenwerking vereenvoudigen, zoals de storytelling-functionaliteit waarmee dataverhalen direct kunnen worden gepubliceerd naar Microsoft Office- en PDF-formaat.
  • Qlik® NPrinting, dat tot dusver alleen ondersteuning bood voor QlikView®, biedt nu ook ondersteuning voor Qlik Sense. Gebruikers krijgen daarmee toegang tot centrale en rapportagemogelijkheden waarmee zij visueel aantrekkelijke rapporten kunnen samenstellen.
  • De nieuwe release omvat verbeteringen rondom de user interface van de Qlik Management Console (QMC), waardoor het eenvoudiger is om content en informatiebronnen te configureren. Dit draagt bij aan een snellere implementatie en een juist gebruik van applicaties, objecten en data.
  • Verbeterde zoekfunctionaliteiten waarmee gebruikers toegang krijgen tot nieuwe visuele verkenningsmogelijkheden, waarmee ze diagrammen en data kunnen doorzoeken. Hiermee kunnen alle gebruikers zelf inzichten opdoen uit analyses, zonder een beroep te hoeven doen op analisten.
  • Qlik Sense Enterprise 3.0 is nu ook verkrijgbaar in het Koreaans, Pools, Traditioneel Chinees en Turks;

► Bekijk alle nieuwe functionaliteiten van Qlik Sense 3.0 in deze factsheet

Anthony Deighton, CTO en senior vice president Products van Qlik: “Qlik heeft eigenhandig de markt voor BI op basis van Self-Service in het leven geroepen. Met Qlik Sense 3.0 breiden we deze categorie verder uit met een schaalbaar en veilig platform dat als basis dient voor bedrijfsbrede BI-implementaties. Onze platformaanpak stelt ons in staat om ondersteuning te bieden voor een uiterst brede reeks van toepassingen en gaat verder waar andere oplossingen ophouden. Het open karakter van ons platform biedt meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van analytische applicaties op maat met ingebouwde BI-functionaliteit en innovatieve programmeerfunctionaliteit. We zijn er klaar voor om deze oplossingen via ons wereldwijde partnernetwerk naar de markt en onze groeiende gemeenschap van developers te brengen. Daarmee luiden we een nieuwe fase van marktleiderschap in. Een fase die verder reikt dan visual analytics.”

gratis_qlik_sense_download

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen