IT-Happiness bij Starbucks

IT-Happiness bij Starbucks

Donderdag 30 juni was het zover, de IT Happiness sessie bij Starbucks. Jan Willem Sewalt is IT Service Manager bij Starbucks voor Europa, het Midden-Oosten, en Afrika en hij leidde de sessie. De aftrap was een coffee tasting waarbij Sewalt vertelde over Starbucks koffie en de verschillende smaken. Vervolgens werd uitgebreid verteld over de geschiedenis van Starbucks, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, en natuurlijk over IT Happiness. Want hoe maakt Starbucks nou haar klanten blij met IT?

Monitoren klanttevredenheid

Allereerst is het goed om te weten dat Starbucks onderscheid maakt in retail klanten en non-retail klanten. IT Happiness, een product van Yorizon, wordt bij de non-retail klanten ingezet om de tevredenheid te monitoren. Middels enquêtes kunnen zij aangeven hoe tevreden zij op dat moment zijn met hun IT. Door frequent feedback te vragen kan gemonitord worden wat er goed gaat en wat er minder goed gaat. Daarop kan Starbucks haar dienstverlening aanpassen om klanten ‘happy’ te maken.

Verbeteren medewerkers en dienstverlening

Maar wat is de link met Pink Elephant? Omdat uit de IT Happiness bleek dat de kennis van medewerkers verbeterd kon worden heeft Pink Elephant een trainingsportaal gebouwd waar Pink Elephant onder andere IT trainingen aanbiedt. De Starbucks medewerkers hebben nu meer en betere kennis en kunnen daarom beter de klanten bedienen. Resultaat? IT Happiness.

Na afloop van de sessie kon er geluncht worden, natuurlijk verzorgd door Starbucks, en de aanwezigen kregen een goodiebag van zowel Starbucks als Pink Elephant mee naar huis.

collage-2016-07-04

Meer weten? Neem contact op met

Jaap Germans

Trainer/Consultant +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde trainingen

 • Security, Governance & Architecture

  GDPR – e-learning

  Leer in een half uur alles wat je moet weten over de GDPR Sinds 1…

  Inschrijven
 • Program & Projectmanagement

  Agile/SCRUM Master

  Deze tweedaagse Agile SCRUM Master training combineert Agile-methoden en Scrum praktijken met praktische opdrachten. De…

  Eerstvolgende:
  donderdag 14 maart 2019
  Inschrijven
 • Program & Projectmanagement

  Agile Project Management Practitioner

  DSDM (www.dsdm.org) is een Agile methode die al sinds 1995 bestaat. De meest recente versie…

  Eerstvolgende:
  maandag 18 maart 2019
  Inschrijven
 • Program & Projectmanagement

  MSP Foundation

  MSP® is net als PRINCE2® en ITIL® afkomstig van AXELOS. Met de opleiding MSP® Foundation…

  Eerstvolgende:
  maandag 18 februari 2019
  Inschrijven

Gerelateerde artikelen