Pink Elephant, Quooker en Qlik genomineerd door Computable voor Partnerproject van het Jaar!

Pink Elephant, Quooker en Qlik genomineerd door Computable voor Partnerproject van het Jaar!

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

We kennen Quooker als producent van kokend-water-kranen, waarvan er meer dan een half miljoen zijn geïnstalleerd in meer dan tien landen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Quooker maakt daarom zijn keuzes gebaseerd op data. Qlik, toonaangevende leverancier van visual analytics, leverde de Business Intelligence tool QlikSense, die door Pink Elephant werd geïmplementeerd. Voor de redactie van Computable reden om Pink Elephant, Quooker en Qlik voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Mikel Snijders, Managing Director Pink Elephant Analytics, ziet de nominatie als kroon op het werk dat zijn team heeft verricht: “Ik ben erg trots op deze nominatie, maar vooral trots dat we zo’n innovatief bedrijf als Quooker hebben kunnen helpen met hun informatievoorziening. De samenwerking tussen Quooker en ons Pink Analytics team verliep perfect!”

Het project

Quooker was op zoek naar een tool die het rapportage- en analyseproces kon automatiseren. De organisatie zag ook de noodzaak om trends te signaleren gerelateerd aan verkoop- en supply chain-data. Daarom heeft Pink Elephant de Business Intelligence tool QlikSense geadviseerd, een gebruikersvriendelijke en realtime inzichtelijke data-analysetool.

Door de geautomatiseerde rapportages van verkoop- en supply chain informatie heeft Quooker grip op de zaak. Het team kan nu vooruitkijken en op basis van trendanalyses beslissingen nemen. Zonder deze inzichten in verkoop en de supply chain zou het zomaar kunnen dat Quooker gedurende langere tijd een product niet kan leveren. Geertjan Woltjes, COO van Quooker, benadrukte eerder hoe belangrijk de inzichten die QlikSense biedt zijn voor de dagelijkse gang van zaken: “Het stilstaan van één productlijn in onze fabriek kost achtduizend euro per dag. Als we door de voorspellende trendanalyses van QlikView twee stilstand-dagen hebben weten te voorkomen is de investering al terugverdiend.”

Meer weten over het project? In de Customer Case Quooker leest u er alles over.

Stemmen Partnerproject van het Jaar!

Computable reikt op dinsdag 31 oktober 2017 voor de twaalfde keer op rij de Computable Awards uit, de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers én de vakjury in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. U kunt je stem uitbrengen tot en met 8 oktober 2017.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen