Qlik neemt Idevio over en introduceert geavanceerde geo-analyse

Qlik neemt Idevio over en introduceert geavanceerde geo-analyse

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

Qlik® neemt Idevio over, een Qlik partner en Zweedse leverancier van geografische software en diensten. Door de overname breidt Qlik haar bestaande kaartfunctionaliteit uit en biedt ze uitgebreide mogelijkheden voor geavanceerde geografische toepassingsscenario’s. Met behulp van gepatenteerde technologie om kaartgegevens te comprimeren en te streamen, kunnen gebruikers van Qlik Sense® en QlikView® nu verborgen geografische relaties aan het licht brengen. Hierdoor krijgen zij meer inzicht, kunnen zij betere beslissingen nemen en zo een hogere ROI realiseren.

Ontdek met locaties het complete verhaal

De vraag vanuit de business naar gedetailleerde en uitgebreide geografische informatie groeit. Die behoefte gaat verder dan wat gratis diensten kunnen bieden. Idevio stelt Qlik gebruikers in staat om eenvoudig kaarten toe te voegen aan applicaties, waarbij relevante geo-data automatisch wordt opgehaald. Door vervolgens visualisaties over de kaarten te leggen, kunnen zij het complete verhaal dat schuilgaat in hun data ontdekken. Eenvoudige drill-down functies maken het mogelijk om bruikbare informatie te halen uit kaarten die veel informatie bevatten en bestaan uit miljoenen datapunten. Tevens is de cloud-dienst van Idevio – GeoAnalytics – inzetbaar om geo-data in combinatie met niet-geografische data te analyseren. Deze oplossing kan gebruikt worden voor diverse scenario’s, zoals vaststellen wat de beste winkellocaties zijn, het inzichtelijk maken van de omzet per postcodegebied en het berekenen van de levertijden.

Het antwoord op de vraag ‘waar’

Met het unieke associatieve model van Qlik kunnen alle mogelijke verbanden tussen data blootgelegd worden, inclusief de verbanden met geo-data. Gebruikers kunnen daarnaast:

 • Betere locatie gerelateerde beslissingen nemen. Organisaties zijn voor veel belangrijke beslissingen afhankelijk van locatiegegevens, zoals de keuze van bedrijfslocaties, de inzet van personeel en het bepalen van levertijden. Kaarten bieden visuele context die Qlik gebruikers helpt om gefundeerde locatie gerelateerde beslissingen te nemen;
  • Analyseer geospatiale verbanden (en ontdek welke verbanden er niet zijn) met behulp van Qlik’s associatieve model
  • Kies uit een uitgebreide selectie van GeoAnalytic bewerkingen
  • Combineer interne- en externe bronnen in berekeningen
 • Meer inzichten krijgen. Dankzij de snelle weergave van kaartgegevens kunnen gebruikers patronen ontdekken die in grafieken en tabellen moeilijk zichtbaar zijn;
  • Zoom naadloos in op geografische locaties. Gebruik verschillende visualisaties op verschillende niveaus van het inzoomen
  • Meerdere lagen en visualisatie types
  • Beheer kaarten met een hoge informatiedichtheid, die duizenden punten bevatten
 • De productiviteit verhogen. Vanwege de mogelijkheid om locatiegegevens van onder andere steden, regio’s en landen te koppelen met de benodigde geo-data, kunnen gebruikers nu rijke en interactieve geo-visualisaties toevoegen aan de Qlik-applicaties. En omdat alle kaartgerelateerde producten en hulpmiddelen van Qlik op hetzelfde platform draaien, kunnen klanten gemakkelijk hun kaartoplossingen uitbreiden door verder te bouwen op hun bestaande implementatie.
  • Bouw snel en eenvoudig kaarten zonder coördinaten door namen van landen, provincies, postcodes of simpelweg plaatsnamen te gebruiken.
  • Definieer visualisaties met behulp van measures en expressions
  • Trek lijnen en bogen tussen locaties

Anthony Deighton, CTO en SVP Products bij Qlik: “Technologieën zoals Internet of Things genereren enorm veel locatie-data. De toenemende populariteit van deze technologie zorgt er echter voor dat veel organisaties uitdagingen ondervinden met het verzamelen en inzetten van al deze data. Wij willen een partner zijn die organisaties helpt om deze geo-data te analyseren en dat is mogelijk met de oplossingen van Idevio. De overname draagt bij aan de verdere ontwikkeling en introductie van onze oplossingen, zodat we onze klanten meer toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Beschikbaarheid

IdeveoMaps, dat Idevio GeoAnalytics voor Qlik Sense en QlikView omvat, gaat verder onder de naam Qlik GeoAnalytics en is per direct verkrijgbaar. Een uitgebreide integratie met Qlik Sense staat gepland voor de tweede helft van 2017.

Een video van de nieuwe functionaliteit is hier te bekijken.

Neem contact op met Dave Jansen of Mikel Snijders bij verdere vragen of voor het ontvangen van een offerte.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen