Qlik Sense 3.1 – Verbeterde gebruikerservaring en datavoorbereiding

Qlik Sense 3.1 – Verbeterde gebruikerservaring en datavoorbereiding

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

Qlik Sense 3.1 is de nieuwste release van Qlik Sense; “the next-generation, visual analytics platform”.

Qlik Sense 3.0 leverde ons al belangrijke innovaties op waaronder Visual Search en Visual Data Preparation, evenals een verbeterde ervaring voor zowel de gebruiker als de ontwikkelaar. Voor het geval u het gemist heeft, kijk dan zeker even naar deze trailer die u in vogelvlucht de hoogtepunten laat zien van Qlik Sense 3.0.

Qlik Sense 3.1 bouwt voort op een groot aantal van dezelfde thema’s die de gebruikerservaring verhogen en de datavoorbereiding verbeteren waardoor deze release veel te bieden heeft voor Qlik Sense ontwikkelaars. Daarnaast biedt deze release tal van verbeteringen die u zullen verrassen maar ook zeker zullen bevallen.

Gebruikerservaring

Qlik legt voortdurend de focus op de gebruikerservaring. In Qlik Sense 3.1 zijn tal van verbeteringen doorgevoerd in de grafieken, waaronder meer gedetailleerdheid in bijvoorbeeld de tijd gerelateerde grafieken. Er zijn meer besturingselementen toegevoegd aan de lijn- en combografiek en er is automatische herkenning van stad- en landgegevens toegevoegd aan de kaarten (klik hier voor meer informatie).

Daarnaast zijn onder meer de volgende verbeteringen en toepassingen toegevoegd:

  • Het plat kunnen maken van draaitabellen in de datamanager;
  • Een preview kunnen maken van de data die beschikbaar is via verschillende connectoren;
  • Het algoritme waarmee data getransformeerd wordt naar visualisaties is slimmer gemaakt;
  • In de userinterface zijn verbeteringen doorgevoerd zoals de mogelijkheid om objecten te verslepen en grafiekkleuren aan te passen.

In de video hieronder kunt u een korte presentatie bekijken van de nieuwe functionaliteiten van Qlik Sense 3.1:

Qlik Development Community

Qlik investeert veel tijd en aandacht in haar sterke ontwikkelgemeenschap (9.000 geregistreerden) middels Qlik Branch en maakt zich daarnaast hard voor het ontwikkelen van nieuwe tools waarmee ontwikkelaars de kracht van het Qlik platform nóg beter kunnen benutten. Zo wordt het nóg gemakkelijker om op Qlik Sense door te ontwikkelen. Om die reden is de nieuwe Qlik Playground™ in het leven geroepen. Deze Playground is een gratis en unieke programmeeromgeving waar ontwikkelaars meer kunnen leren over Qlik’s associatieve engine en waar ontwikkelaars kunnen experimenteren en hun kennis en ervaring kunnen delen.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen