Qlik wederom gepositioneerd als BI-leider in Gartner Magic Quadrant 2017

Qlik wederom gepositioneerd als BI-leider in Gartner Magic Quadrant 2017

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

Als u van plan bent een BI-oplossing aan te schaffen, dan is het Gartner Magic Quadrant rapport een uitstekende manier om te leren over belangrijke veranderingen in de markt. U kunt hierin ook lezen dat één ding hetzelfde is gebleven: voor het zevende jaar op rij is Qlik gepositioneerd in het Gartner’s Leaders Quadrant, gebaseerd op de volledigheid van de visie en het vermogen om dat uit te voeren. Lees nu hét BI-rapport van het jaar:

“We zijn een drijvende kracht in de BI-markt en zullen dat ook blijven”

Volgens het rapport is de verschuiving van IT-gestuurde verslaglegging naar moderne business-gestuurde analytics in de markt van business intelligence en analytics platform, nu mainstream. Het rapport stelt verder dat “Business users modern BI gebruik willen uitbreiden met onder meer self-service voor iedereen in de onderneming en daar buiten”.

“We zijn een drijvende kracht in de BI-markt en zullen dat ook blijven”, zegt Lars Björk, Qlik chief executive officer. “Als de pionier in deze markt zal Qlik ambitieuze stappen blijven zetten in het ontwikkelen van een modern, cloud-ready platform dat niet alleen mooie visualisaties levert maar dat ook governance en beheersbaarheid op enterprise niveau biedt en mee kan groeien met klanten op hun visual analytics pad.

Qlik richt zich op het vergroten van de markt door het creëren van een uitbreidbaar cloud-first platform dat perfect geschikt is binnen de analytics strategie van bedrijven van elke omvang. In januari 2017 kondigde Qlik aan dat Qlik Sense® Cloud Business, de SaaS-based visual analytics oplossing, beschikbaar is voor het MKB, groepen en teams om analytics in de cloud te ontwikkelen, beheren en delen. Door middel van de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine, levert deze oplossing de schaalbaarheid en prestatie van het bewezen Qlik visual analytics platform in een volledige cloud omgeving. Met een flexibel en voordelig maandelijks abonnement, gestroomlijnde administratie en een volledige webgebaseerde ervaring kunnen klanten profiteren van Qlik Sense Cloud Business zonder hoge investeringskosten of verplichtingen.

Het bedrijf heeft ook zijn huidige kaartfunctionaliteit uitgebreid en gaat met de overname van Idevio, een leverancier van geografische software en diensten, verder dan alleen visualisaties middels ondersteuning van een breed spectrum aan geavanceerde geo-analyse toepassingen. Met behulp van gepatenteerde technologie om kaartgegevens te comprimeren en te streamen, kunnen gebruikers van Qlik Sense® en QlikView® nu verborgen geografische relaties aan het licht brengen. Hierdoor krijgen zij meer inzicht, kunnen zij betere beslissingen nemen en zo een hogere ROI realiseren.

Deze afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van voortdurende innovatie en het veranderen van het aanzien van BI. Qlik is echter nog steeds de mening toegedaan dat iedereen vanaf elke databron – op locatie, in de cloud, in een hybride omgeving, intern of extern – en zonder restricties of beperkingen, toegang moet kunnen hebben tot analyses. Met Qlik’s associatieve model kunnen gebruikers oneindig veel vragen stellen en beantwoorden om zo onbelemmerd data te verkennen in plaats van beperkt te zijn tot een voorgedefinieerd pad van vragen. Inzichten ontstaan namelijk pas wanneer data van alle kanten benaderd en daarmee volledig begrepen kan worden.

Klik hier voor het rapport Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant report

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen