Partnership TANS & Pink Elephant BI

Partnership TANS & Pink Elephant BI

Sinds 2014 heeft software leverancier TANS in Eindhoven een strategisch samenwerkingsverband met Pink Elephant Business Intelligence B.V. op het gebied van Business Intelligence. Gezamenlijk hebben beide bedrijven een standaard dashboard ontwikkeld in Qlik op basis van TALIS software, met als doelstelling de organisaties die TALIS gebruiken snel te voorzien van management rapportages. Met het ontwikkelde dashboard is het mogelijk om een uitgebreide analyse op dit systeem toe te passen. Voorbeelden van analyses zijn o.a., analyse op: ritten -, facturatie – en opdrachten niveau. Er is gekozen voor Qlik, omdat de software de gebruiker in staat stelt meerdere databronnen te ontsluiten en daarbij geeft Qlik software de flexibiliteit om zelf aanpassingen te kunnen doorvoeren binnen dashboards en rapportages. Met de dashboards kan ook informatie uit financiële pakketten, boordcomputers en andere databronnen ontsloten worden. Het leveren van een standaard dashboard (Template) op basis van de het standaard TMS is aanzienlijker goedkoper dan het steeds weer opnieuw ontwikkelen van scratch af aan en het is bovendien sneller leverbaar. Vanuit het standaard dashboard kunnen er individuele aanpassingen gedaan worden, zodat de management informatie specifiek is.

TANS ontwikkelt, verkoopt en implementeert TMS en WMS systemen in de Benelux. De software is geschikt voor MKB bedrijven in alle segmenten van het wegvervoer. Onder de naam TALIS brengt TANS een modulair systeem dat met behulp van configuratietools op maat kan worden gemaakt zonder maatwerk te hoeven programmeren. Ca. 400 bedrijven maken gebruik van de software van TANS. De software van TANS kan gekoppeld worden aan tal van boordcomputersystemen, ritplanningssoftware en scantoepassingen.

Qlik levert intuïtieve platformoplossingen voor selfservice-datavisualisatie, geleide analytics, embedded analytics en rapportage aan naar schatting 48.000 klanten over de hele wereld. Bedrijven van alle formaten in alle sectoren en alle geografische gebieden gebruiken oplossingen van Qlik voor visualisatie en verkenning, nieuwe inzichten en betere besluitvorming. Bij Qlik wordt Business Intelligence (BI) geoptimaliseerd door de collectieve intelligentie van mensen binnen een organisatie te benutten. Qlik richt zich op activering van mensen: door iedereen in een organisatie het hele plaatje achter hun data te laten zien.

Beide bedrijven zijn aanwezig op de beurs ICT logistiek op 7 en 8 november in Utrecht.

Wilt u meer weten?
Neem contact op met TANS of Pink Elephant.

Gerelateerde artikelen