Terugblik Unlock Your Data

Terugblik Unlock Your Data

Op 13 juni jl. vond ons data & analytics event plaats in de Koepelgevangenis te Breda met de naam,
hoe kan het ook anders, Unlock Your Data! Tijdens dit event namen we maar liefst 100 deelnemers mee in de wereld van data! Hoe ziet de hedendaagse datagedreven wereld eruit en wat gaat de (nabije) toekomst ons bieden? Deelnemers kregen een goed beeld over hoe organisaties nog meer datagedreven kunnen werken.

Heb je deze dag gemist? Niet getreurd, we blikken nog even terug op deze dag.

De eerste deelnemers stroomden om 09.00 uur binnen en maakten een mugshot bij binnenkomst om alvast in de sfeer van een gevangenis te komen. Na een bakje koffie startten we met het ochtendprogramma.

De gastheer van de dag, Dave Jansen – Director Pink Elephant Business Intelligence, opende het event tijdens het plenaire deel. Wat volgde waren inspirerende presentaties, zoals die van Heine Krog Iversen (CEO van TimeXtender).

Roy Boutkan van Van Koppen en van Eijk nam ons mee in hun wereld van data. Sinds een jaar maakt Van Koppen en Van Eijk gebruik van Qlik Sense in combinatie met TimeXtender.

De grootste winst die ze behaald hebben met data is het niet meer hoeven sturen op onderbuikgevoel, maar op basis van hun eigen data. Geen Excellijsten meer die bijgehouden worden door medewerkers en geen tijdrovende rapportages meer. Eindelijk de organisatie weer onder controle hebben door te sturen op data. Over 5 jaar verwachten ze mooie resultaten te behalen zoals een realtime volledig geïntegreerde BI uitgerold over Europa, een volledige uitfasering van handmatig vervaardigde data/informatie en vergaande procesoptimalisatie a.g.v. business intelligence. Mooie plannen voor Van Koppen en Van Eijk!

Als afsluiter van het plenaire deel kwam oud olympisch hordeloper Gregory Sedoc ons vertellen welke invloed data heeft gehad op zijn sportprestaties. Een boeiend verhaal van een bevlogen topsporter!

In de middag hebben we met alle deelnemers geluncht in de Vrouwengevangenis. Daarna zijn de medewerkers van Pink Elephant de middagsessies gaan verzorgen.

  • The Battle begins: Qlik Sense Vs. Power BI
    De deelnemers hebben de verschillen gezien tussen deze twee visualisatie-oplossingen door middel van een battle.
  • Data Estate TimeXtender
    Veel organisaties zitten gevangen in hun data. Door de verschillende bronnen met elkaar te combineren in een datawarehouse creëer je één waarheid voor zowel business analisten als data scientists.
  • The world of Advanced Analytics
    Voor de advanced analytics-sessie zijn diverse data-services gebruikt, zoals Qlik Sense, Microsoft Azure, Power BI en Python.

Aan het einde konden de deelnemers nog een rondleiding volgen en sloten we af met de Pink borrel.

Iedereen erg bedankt voor deelname en tot het volgende event in juni 2020!

Nog meer foto’s van het event bekijken? Bekijk het album op onze facebook-pagina.

Meer weten? Neem contact op met

Dave Jansen

Business Unit Director +31882356641
Neem contact op