Terugblik Pink Elephant Transport Analytics sessie

Terugblik Pink Elephant Transport Analytics sessie

Update: Pink Elephant Business Intelligence is sinds 01-01-2020 verder onder de naam 2Foqus B.V. en is geen onderdeel meer is van Pink Elephant. Bezoek de nieuwe website of volg 2Foqus op LinkedIn.

Op donderdag 23 september vond de Pink Elephant Transport Analytics sessie plaats. Tijdens de sessie zijn we dieper ingegaan op de mogelijkheden van analytics binnen de transport-/logistieksector met behulp van Qlik Sense als Business Intelligence software. Ook werden vijf belangrijke BI trends besproken.

  • Van Visuele weergave naar Visualisatie op basis van context;
  • Van Big Data naar Big Insights;
  • Van Business Intelligence naar Artificial Intelligence;
  • Van Analytics als bestemming naar Analytics komen naar u toe;
  • Van Onpremise Business Intelligence naar Hybride of Cloud Business Intelligence.

Tijdens de productpresentatie werden het gebruik van GeoAnalytics, advanced search functionaliteit en het gebruik van Qlik Sense in online portal mogelijkhedentoegelicht.

Na de productpresentatie en demo gingen de deelnemers zelf aan de slag met een workshop. Ieder kreeg een business case waarvoor zij in Qlik Sense rapportages en analyses konden maken. Zo konden zij direct zelf de mogelijkheden en voordelen van Qlik Sense ervaren.

Chaos Master Peter Ros was uitgenodigd om zijn visie op trends in digitalisering en de combinatie met transport en logistiek toe te lichten. Ros gaf iedereen tijdens zijn presentatie een kijkje in de toekomst. Welke veranderingen kunnen we verwachten bij de lancering van de Tesla Semi? Wat zijn de gevolgen voor transport als alles automatisch en/of elektrisch is? Wat wordt de invloed van 3D printers op logistiek, als producten niet meer vervoerd hoeven worden maar in 3D op locatie worden geprint? Hij gaf ook de aanwezigen advies over hoe logistieke organisaties zichzelf voor kunnen bereiden op digitale trends en ontwikkeling. Het belangrijkste advies: zorg dat je organisatie en je mensen digitaal vaardig zijn, want zonder internet is de overlevingskans van je bedrijf klein.

Meer weten? Neem contact op met

Jan Peter Alberda

Marketing Manager +31882356655
Neem contact op

Gerelateerde artikelen