Waarom veranderen zo moeilijk is

Waarom veranderen zo moeilijk is

Waarom veranderen zo moeilijk is

Veranderingen binnen organisaties volgen elkaar steeds sneller op. Veel organisaties blijken hier moeite mee te hebben. Binnen Pink Elephant zien we de uitdagingen op dit gebied ook. Bijvoorbeeld bij het implementeren van een nieuwe IT-omgeving, bij procesverbetering of bij het standaardiseren van de projectaanpak. En we zijn niet alleen. Uit onderzoek van Kotter blijkt dat 70% van de veranderingsinitiatieven falen.

Er zijn twee belangrijke factoren die ertoe bijdragen dat veranderingen niet succesvol worden geïmplementeerd. De eerste is dat het veranderingsproces zelf niet effectief wordt gemanaged. Ten tweede worden mensen die door de veranderingen worden beïnvloed vaak niet effectief begeleid.

Om een veranderingsproces effectief te kunnen managen en medewerkers op een goede manier te begeleiden is het van belang om op de hoogte te zijn van bewezen praktijken die hierbij kunnen ondersteunen. Pink Elephant adviseert de volgende best practices:

DevOps Essentials

DevOps is de naam die wordt gebruikt om de evolutie van bestaande IT-best practices van ITIL, Lean en Agile in een ontwikkelings- en operationele aanpak te beschrijven. Het stimuleert een cultuur van leren en samenwerken, om de IT-afdeling(en) te helpen om sneller en goedkoper bij te kunnen dragen aan waardecreatie. Veranderende cultuur, verbeteren van processen en het juist inzetten van technologie en automatisering zijn de invalshoeken die de “Full Stack” benadering van Pink Elephant uniek maken.

Lees meer over DevOps Essentials

Organizational Change Management

Deze training geeft je de juiste vaardigheden en kennis om effectief leiding te geven aan (transformationele) veranderingen. De training helpt je bij het overwinnen van weerstand en het verkrijgen van betrokkenheid van medewerkers. Je leert technieken om stakeholders te inspireren om verandering te omarmen en krijgt alle handvatten om jouw organisatie in beweging te houden in de juiste richting.

Lees meer over Organizational Change Management

Lean IT Kaizen

Kaizen (Kai = veranderen, Zen = naar het goede) is een continue verbeteringsaanpak die wordt ondersteund met de managementcyclus DMAIC. Dit is een projectmatige aanpak met als uitgangspunt een gedefinieerde, noodzakelijke aanpak voor continue verbetering, die je direct in de praktijk kan toepassen. Een Lean IT Kaizen Lead werkt aan verbetering op basis van Lean-principes.

Lees meer over Lean IT Kaizen

 

Bovenstaande trainingen zijn onderdeel van ons e-learning aanbod. Heb je interesse in een klassikale training? Bekijk dan ons complete trainingsaanbod. Meer weten over de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde artikelen