We werken zo lekker flex in de kantoortuin

We werken zo lekker flex in de kantoortuin

Flexen in de kantoortuin

Het werkt voor de een wat beter dan voor de ander. Want zo is het met alles. Wat jij misschien prettig vindt ervaart je buurman als hoogst irritant. Zo is dat ook met een kantoortuin gevuld met flexplekken. Je hoort alles van iedereen en daar kunnen de meesten iets goeds uithalen. Maar uiteraard zitten er ook nadelen aan.

De flexplek 3.0

In een kantoortuin omgeving met flexplekken is natuurlijk ruimte voor het verbeteren van je werkplek als je toch je ‘eigen bureau’ mist. Ik las ergens dat je een plastic plantje in je tas kan meesjouwen en die iedere dag naast je neer kan zetten, maar dat gaat wellicht wat ver… wel kan je je screensaver personaliseren, wat boekjes of brochures naast je leggen ter inspiratie of zorgen dat je in de buurt van je favoriete collega’s zit. Dat zijn dingen die je kunt doen als je het lastig vindt om te ‘flexen’. Het is misschien juist wel een uitdaging om in een grote ruimte toch een prettige en vertrouwelijke werkomgeving te creëren. Mits je daar naar op zoek bent. Als je niet vaak op je werkplek bent omdat je in de buitendienst zit, heeft het natuurlijk niet zoveel zin…

Feit is dat bijna iedereen die tegenwoordig een grote ruimte werkt, alles hoort wat er besproken wordt en ook op de dagen dat iemand een ‘off-day’ heeft toch geconfronteerd wordt met opmerkingen van collega’s. De tijd dat we ons konden verstoppen in een eigen kamer is voorbij, want ook al zit je nu in je eigen kamertje, dan heeft de kamer een glazen deur. Het zijn secundaire arbeidsomstandigheden die er langzaam ingeslopen zijn en waar je eigenlijk niet zoveel over te zeggen hebt. Maar wel iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Heeft dit het werken verbeterd en effectiever gemaakt of hebben we er meer last van dan we allemaal denken?

Is de oplossing de combinatie van een kantoortuin met aparte ruimtes voor meetings en conference calls? Wat mij betreft wel.. je leert van de gesprekken om je heen, het brengt wat reuring in de tent, je hoort nog eens wat nieuws of verrassends over een collega en je kunt elkaar stimuleren als iemand er even doorheen zit. Blijven we altijd zo werken? Of zitten we straks allemaal vanuit huis te werken.. het flexen 4.0… wat denk jij?

Gerelateerde artikelen