Case

Gebroeders Versteijnen

Case Gebroeders Versteijnen

De dagelijkse praktijk van Gebroeders Versteijnen bestaat uit transport en warehousing. Elke dag bewegen ca. 150 vrachtwagens, 5 schepen en een trein zich voort op de wegen, wateren en sporen van de Benelux en Europa. Stok: “We hebben enerzijds te maken met gegevens van onze transporttak. Zoals kilometerstanden, levertijden, aantallen laadmeters en pallets. Anderzijds de resultaten per rit: is de rit rendabel geweest? Voor warehousing zijn weer andere gegevens van belang, zoals de bezettingsgraad en de omzet per klant. Daarnaast is er ook nog een financieel deel: de boekhouding en salarisadministratie.”

We hebben nu inzicht in de cijfers, zoals we nooit eerder hebben gehad. We kunnen nu veel beter sturen.

Joeri Stok Gebroeders Versteijnen

Van Excel naar QlikView

Voorheen maakte Gebroeders Versteijnen gebruik van Crystal Reports en veelvuldig van Excel. Stok: “Dat was erg tijdrovend, elke dag was iemand uren bezig met een download en ook nog eens uren met analyseren. De hoeveelheid data nam steeds toe, de downloads werden steeds trager. Ook haalden we te weinig uit onze huidige systemen door gebrek aan kennis. De kennis die we hadden lag bovendien ook slechts bij één persoon.”

Gebroeders Versteijnen en QlikView waren snel een match. Stok: “Na een demonstratie door Pink Elephant, waarbij ons management ook aanwezig was, waren we meteen overtuigd. We waren zo enthousiast dat het daarna vrij snel rond was. Het mooie van QlikView vind ik dat het er is wanneer je het nodig hebt. We hoeven geen downloads of ad hoc rapportjes meer te maken. De data staat iedere dag klaar. Bovendien kunnen we nu direct dieper inzoomen op de gegevens. We hebben dus meer inzicht en besparen ons de tijd die we aan downloads en analyses spendeerden.”

Download de case over Gebroeders Versteijnen.

Download e-book over Stuurinformatie als sleutel voor slimmere keuzes en betere marges.

Meer weten? Neem contact op met

Dave Jansen

Business Unit Director +31882356641
Neem contact op

Meer cases Alle cases