Case

Hessing Supervers

Case Hessing Supervers

In 1968 krijgt tuinder Hessing de, voor die tijd, ongewone vraag of hij zijn groenten ook voorgesneden kan leveren. De groenteteler komt zijn klanten graag tegemoet: met wat improvisatie en een grote badkuip is de eerste verkoop van voorgesneden groente een feit. Zonder het nog te beseffen, heeft Hessing een nieuwe markt aangeboord. De groei van het bedrijf neemt een vlucht. Met inmiddels ruim 1.000 medewerkers op vier verschillende locaties, kon het centraliseren van de ICT niet langer uitblijven.

Hessing Supervers stond met haar voorgesneden groenten aan de wieg van een hele nieuwe markt en liftte onvoorzien mee op het opkomende succes van de gemaksbranche. Het tuindersbedrijfje van vader Hessing in Langedijk had op cruciale momenten de wind mee, kocht de concurrentie op en groeide uit tot een familieonderneming met een miljoenenomzet.

Vandaag de dag maakt Hessing Supervers voor haar huisvesting gebruik van vier verschillende locaties; één voor de logistiek en drie snijdbedrijven. In 2008 werd in Zwaagdijk een prachtig nieuwbouwpand betrokken, waarin ook het hoofdkantoor gevestigd is.

ICT mag je bedrijf geen zorgen geven, maar gewoon draaien en Pink Elephant begrijpt dat als geen ander.

Jan Klein Swormink Controller

Automatisering in een kast

Controller Jan Klein Swormink: “Toen ik begin jaren negentig bij Hessing begon, stond de automatisering letterlijk in de kast. Als het ’s zomers te heet werd, zetten we gewoon een ventilator naast de server om af te koelen. Parallel aan het groter worden van Hessing, breidde de ICT zich beetje bij beetje uit. We werkten toen nog samen met ‘de computerboer om de hoek’, maar op een gegeven moment liepen we tegen grenzen aan, omdat die niet meer mee kon groeien met onze wensen.

Op zoek naar grotere partij

Onze netwerkomgeving moest na de nieuwbouw hoognodig op de schop. Om een einde te maken aan de versnippering, zochten we naar een stabiele oplossing met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Bij rondvraag in de markt, kwam Pink Elephant toen op het juiste moment bovendrijven als geschikte partij. Als testcase lieten we ze eerst een kleine opdracht uitvoeren; een straalverbinding tussen twee locaties. Dat verliep vlekkeloos en gaf ons genoeg vertrouwen om hen ook het upgraden van onze backoffice in handen te geven.”

Download de complete case

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

Commercieel directeur +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases