Case

Oranje-Nassau

Case Oranje-Nassau

De samenwerking tussen investeringsmaatschappij Oranje-Nassau Groep en Pink Elephant gaat ruim 20 jaar terug. In 2009 werd de energietak van het bedrijf verkocht, dat sindsdien volledig zelfstandig opereert onder de naam Oranje-Nassau Energie. Vanwege die overname moest de BackOffice worden gesplitst. Dat Pink Elephant de opdracht kreeg, was voor Oranje-Nassau niet vanzelfsprekend. Ze houden de boel graag scherp en benaderden meerdere partijen. Het aanbod van Pink Elephant bleek uiteindelijk toch het best passend.

Fysiek is de splitsing van Oranje-Nassau Groep en Oranje-Nassau Energie nog nauwelijks zichtbaar. Beide bedrijven huizen in hetzelfde pand en ook de personeelsbezetting is onveranderd gebleven. Ron Hagen, ICT-manager: “De Groep vond zijn oorsprong in het winnen van steenkool uit de Limburgse steenkolenmijnen. Opgericht in 1893, groeiden we uit tot de grootste particuliere mijnbouwonderneming van Nederland. Met de komst van nieuwe energiebronnen nam de vraag naar steenkool af. Zodoende verlegden we in de jaren ’60 onze activiteiten. De Oranje-Nassau Groep ontwikkelde zich verder als investeringsmaatschappij op het gebied van vastgoed, aandelen en energie.”

Dat we al bijna 30 jaar klant zijn, zegt eigenlijk al genoeg

Hans de Haan IT Manager | Oranje-Nassau Energie

Splitsing ICT voor onafhankelijkheid

Een aantal jaren geleden werd het vastgoedonderdeel afgestoten en met de verkoop van de energietak in 2009, stond ook dit onderdeel voortaan op zichzelf: “Dat betekende wel dat de ICT van beide ondernemingen moest worden opgesplitst. Want ook al zitten we nog samen onder één dak, Oranje-Nassau Energie is een volledig onafhankelijke onderneming. We moeten meteen weg kunnen, mocht het nodig zijn. Ons serverpark was vijf jaar geleden nog vernieuwd, maar we wilden meer flexibiliteit. Tijdens een seminar van Pink Elephant over virtualisatie, zagen we dat we dat met deze nieuwe techniek konden bereiken. Bij de scheiding van onze BackOffice konden we hier meteen mooi gebruik van maken.

Raamwerk om mee te shoppen

We vroegen Pink Elephant om een raamwerk voor de benodigde hardware, software en consultancy neer te leggen, waarmee we ook bij andere partijen konden shoppen. Dat klinkt misschien gek, maar we houden onze partners graag scherp. Zeker als je zo lang samenwerkt, kan het geen kwaad om bij grotere projecten een second opinion aan te vragen. Je wilt zeker weten dat een ander niet goedkoper is. Natuurlijk spelen kwaliteit en service ook mee. Bij een redelijk voorstel ging de opdracht gewoon naar Pink Elephant.”

Download de case over: Oranje Nassau Energie

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

Directeur Nederland +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases