Case

PSV

Case PSV

“Eendracht maakt macht”, luidt het motto van PSV. En precies dat geldt ook voor de wisselwerking tussen PSV en QlikView, de analyse oplossing die gegevens verzamelt en analyseert. Arne van Breugel, manager merchandising van PSV en Nick de Graaf, Sales Manager van PSV, vertellen hoe QlikView hen geld, gemak en tijdwinst oplevert.

Het is duidelijk dat Pink Elephant voor een partnership gaat in plaats van een klant/leveranciersrelatie. Ze zitten er scherp in en denken mee, vanaf de offerte tot en met de oplossing.

Nick de Graaf Sales Manager PSV

Trendanalyses QlikView voorspellen omzet en voorraad

Samen met een Pink Elephant richtte Van Breugel QlikView naar de wensen van PSV in. Het was een schot recht in het doel: “Vanaf het begin is het gemakkelijk in gebruik. De informatie uit Exact wordt snel geanalyseerd en gevisualiseerd. Ik zie nu heel snel hoeveel fan-artikelen wij verkopen. In een week, maand, jaar of rondom de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik weet ook dat op dit moment het shirt van Memphis Depay het meest wordt verkocht. Een muisklik is al genoeg. Dat is de snelheid die ik zocht. En het is ook nog eens dummyproof.” Door die precieze controle over de goederenstroom komen grote missers of te ruime inschattingen nauwelijks meer voor. “Dat levert ons ruimere marges en een heleboel tijdwinst op’’.

In de oriënterende gesprekken liep hij zijn hele wensenlijstje na. “Ik heb te maken met inkoop, verkoop, marges, omloopsnelheid en kassatransacties. In onze webshop en groothandel hebben we met dezelfde aandachtspunten te maken. Ik overspoelde Pink Elephant met vragen. Kan ik Google Analytics koppelen aan QlikView? Is er een goede integratie met Exact Globe Next? Kan ik mijn klantenteller van de winkel erop aanhaken om de conversie te meten? Kan ik zelfs analyseren wat wij vorig seizoen rondom PSV-Ajax deden, zodat ik de inkoop kan inschatten voor dezelfde wedstrijd dit seizoen? Steeds was het antwoord: “JA”. Alles was mogelijk.”

Download de case over PSV

Meer weten? Neem contact op met

Dave Jansen

Business Unit Director +31882356641
Neem contact op

Meer cases Alle cases