Case

Quooker

Case Quooker

Het idee van de Quooker ontstond in de jaren 70 naar aanleiding van de uitvinding van instant soep. Aan het idee van ‘de kraan die direct kokend water levert’, is vervolgens jaren gewerkt. Quooker is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote organisatie. Inmiddels beschikt Quooker over ongeveer 11.000 vierkante meter bedrijfsruimte en er werken 180 mensen dagelijks aan de ontwikkeling, productie en marketing van de kokend-water-kranen van Quooker.

Als we door de voorspellende trendanalyses van QlikView twee stilstand-dagen hebben weten te voorkomen is de investering al terugverdiend.

Geertjan Woltjes Controller/Plant Manager Quooker

Met analyses meer grip op supply chain

Quooker koos voor Qlik vanwege de uitgebreide visualisatie en analyse mogelijkheden. QlikView was binnen 8 werkdagen volledig operationeel. Door de geautomatiseerde rapportages van verkoop- en supply chain informatie draagt QlikView bij aan het succes van Quooker. Het team van Quooker kan nu vooruitkijken en op basis van trendanalyses beslissingen nemen. Zonder deze inzichten in verkoop en de supply chain zou het zomaar kunnen dat Quooker gedurende langere tijd een product niet kan leveren. De risico’s zijn verminderd door middel van deze trendanalyses. Zo heeft Quooker minder risico in de supply chain en verbeterde klanttevredenheid omdat er nu beter inzicht is in de verwachte vraag en bijbehorende voorraad. Tenslotte is het inzicht in de inkoop, productie, verkoop, supply chain en financiën verbeterd.

Download de case over Quooker hier

Meer weten? Neem contact op met

Dave Jansen

Business Unit Director +31882356641
Neem contact op

Meer cases Alle cases