Case

Universiteit Utrecht

Case Universiteit Utrecht

De ITS Academy is onderdeel van de directie Information en Technology Services (ITS) van de Universiteit Utrecht en houdt zich bezig met het organiseren van cursussen op IT-gebied voor medewerkers van de hele Universiteit. Vanuit het management kwam het verzoek om te kijken naar nieuwe werkvormen om verbeterde samenwerking en sturing te realiseren. “Termen als Lean, Agile, Scrum werden ook door het management veel gehoord. Lean IT bleek het beste bij onze directie te passen. We zijn gaan kijken naar mogelijkheden om onze medewerkers op te leiden. Zo kwamen we bij Pink Elephant uit”, aldus Laura Hompus, cursuscoördinator bij de ITS Academy, betrokken bij de organisatie van de trainingen.

Rechtlijnige en tijdrovende processen zijn minder langslepend omdat we slagvaardiger handelen en zaken slimmer aanpakken.

Laura Hompus Cursuscoördinator Universiteit Utrecht

Interessante en inspirerende training

Ruim 150 medewerkers van de directie ITS hebben de Lean IT training van Pink Elephant gevolgd, de ITS Academy heeft dit voor hen georganiseerd. Ook zijn er enkele medewerkers opgeleid tot Green Belt Coach. “De training werd over het algemeen  goed ontvangen, uit de evaluaties bleek dat iedereen tevreden was over de trainers en de inhoud,” vertelt Hompus. “De informatie uit de training was erg interessant en dient voor mij persoonlijk als inspiratie om Lean breder toe te passen dan enkel voor ITS en mijn werkzaamheden daar. Theorie stampen en certificering behalen was niet het belangrijkste. Het ging om het eigen maken van een nieuwe werkvorm.”

Download de case Universiteit Utrecht

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

Directeur Nederland +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases

 • team Joost

  Joost-IT

  Pink Elephant levert aan Joost-IT e-learning cursussen waarmee de consultants van Joost-IT…

  Lees meer
 • cordaan4800x960

  Cordaan

  Zorginstelling Cordaan heeft naast de verantwoordelijkheid voor de IT-infrastructuur ook alle hardware…

  Lees meer
 • KNLTB

  KNLTB

  De Office 365 Adoptietrainingen bij KNLTB hebben er voor gezorgd dat er…

  Lees meer
 • VDL

  Vanderlande

  ITIL zorgt ervoor dat Vanderlande wereldwijd dezelfde taal spreekt..

  Lees meer