Case

Universiteit Utrecht

Case Universiteit Utrecht

De ITS Academy is onderdeel van de directie Information en Technology Services (ITS) van de Universiteit Utrecht en houdt zich bezig met het organiseren van cursussen op IT-gebied voor medewerkers van de hele Universiteit. Vanuit het management kwam het verzoek om te kijken naar nieuwe werkvormen om verbeterde samenwerking en sturing te realiseren. “Termen als Lean, Agile, Scrum werden ook door het management veel gehoord. Lean IT bleek het beste bij onze directie te passen. We zijn gaan kijken naar mogelijkheden om onze medewerkers op te leiden. Zo kwamen we bij Pink Elephant uit”, aldus Laura Hompus, cursuscoördinator bij de ITS Academy, betrokken bij de organisatie van de trainingen.

Rechtlijnige en tijdrovende processen zijn minder langslepend omdat we slagvaardiger handelen en zaken slimmer aanpakken.

Laura Hompus Cursuscoördinator Universiteit Utrecht

Interessante en inspirerende training

Ruim 150 medewerkers van de directie ITS hebben de Lean IT training van Pink Elephant gevolgd, de ITS Academy heeft dit voor hen georganiseerd. Ook zijn er enkele medewerkers opgeleid tot Green Belt Coach. “De training werd over het algemeen  goed ontvangen, uit de evaluaties bleek dat iedereen tevreden was over de trainers en de inhoud,” vertelt Hompus. “De informatie uit de training was erg interessant en dient voor mij persoonlijk als inspiratie om Lean breder toe te passen dan enkel voor ITS en mijn werkzaamheden daar. Theorie stampen en certificering behalen was niet het belangrijkste. Het ging om het eigen maken van een nieuwe werkvorm.”

Download de case Universiteit Utrecht

Meer weten? Neem contact op met

Yvette Hillenaar

Manager Education +31882356655
Neem contact op

Meer cases Alle cases

 • bugaboo

  Bugaboo

  Met QlikView analyseren we uitzonderingen tot in de kleinste details. Dit helpt…

  Lees meer
 • AVD100aangepast

  Ambaflex

  AmbaFlex started to talk to Pink Elephant about the challenges it was…

  Lees meer
 • team Joost

  Joost-IT

  Pink Elephant levert aan Joost-IT e-learning cursussen waarmee de consultants van Joost-IT…

  Lees meer
 • Starbucks pink

  Starbucks

  Dankzij een overzichtelijk trainingsportaal en hogere kwaliteit trainingen is onze productiviteit verhoogd.

  Lees meer