Case

Vitree

Case Vitree

De jeugdzorgorganisatie Vitree zocht in 2013 een partner om de verouderde IT-infrastructuur te vernieuwen en beter voorbereid te zijn op de ingrijpende veranderingen in de zorg. De organisatie besloot de IT volledig uit te besteden aan Pink Elephant. Deze langdurige samenwerking levert Vitree niet alleen een flexibele en schaalbare IT-omgeving op, maar ook een strategische partner die de organisatie ondersteunt bij het realiseren van toekomstige innovaties.

De mensen van Pink Elephant zijn intrinsiek gemotiveerd om je business te begrijpen en om samen mooie dingen neer te zetten.

De zoektocht van Vitree naar een businesspartner

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de zorg op dit moment is de decentralisatie van zorgactiviteiten naar gemeenten. Dit was een van de redenen om de bestaande IT-strategie te heroverwegen. Voorheen had Vitree twee financiers: de provincie en een zorgkantoor. Als gevolg van de decentralisatie heeft Vitree vanaf 2015 te maken met cliënten uit 88 Nederlandse gemeenten. Die zullen allemaal specifieke beleidsinformatie van Vitree gaan vragen, voordat de zorgvergoeding aan Vitree is uitgekeerd. Daarnaast worden allemaal verschillende productcategorieën en tarieven gehanteerd. Dat heeft gevolgen voor de informatie die hulpverleners moeten registreren, maar ook voor de boekhouding van Vitree. Daarom had de organisatie behoefte aan een moderne IT-infrastructuur, waarmee de organisatie qua aantal gebruikers en IT-resources snel kan groeien of krimpen.

Download de complete case

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

Directeur Nederland +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases