Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging

Om privacygevoelige informatie te beschermen heeft de overheid de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) en de meldplicht datalekken geïntroduceerd. Helaas is onbewust schadelijk handelen van medewerkers één van de belangrijkste oorzaken hierachter. Werknemers hebben ontzettend veel gegevens tot hun beschikking. In de zorg en de verzekeringsbranche beschikken ze over patiëntgegevens en cliëntgegevens, allemaal zeer privacygevoelige informatie. Zakelijke dienstverleners werken daarnaast met verschillende systemen om data te delen met partners, wat de kans op fouten en een informatielek vergroot. Ook trends als Bring Your Own Device (BYOD) en online opslagdiensten zijn een grote dreiging voor informatiebeveiliging.

Natuurlijk geldt het belang van informatiebeveiliging niet alleen voor bedrijven, ook de overheid moet zich hiertegen wapenen: zij heeft een plicht om privacygevoelige burgerinformatie te beschermen. Vanwege de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging is het belangrijk om de voor uw organisatie relevante normen correct toe te passen. Naast potentiële reputatieschade loopt u namelijk risico op aanzienlijke boetes wanneer blijkt dat uw organisatie de maatregelen niet juist heeft ingevuld. Maar waar liggen de risico’s binnen uw organisatie? En aan welke normeringen moet u voldoen? Wij helpen u wegwijs te worden in de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging in uw branche en welke normeringen voor u relevant zijn.

Meer informatie
Wie kan mij helpen?
meer medewerkers
 • Norbert-Jan van Egdom
  Management Consultant
  +31(0)88 235 66 55
 • Lisa van Koningsbruggen
  Business Consultant
  +31(0)88 235 66 55
 • Twan van Ravestein
  Security Officer
  +31(0)88 235 66 55
Laad meer
 • 19
  Feb

  Pink17

  Wist u dat ieder jaar in Las Vegas het grootste IT Service Management ter wereld in Las Vegas wordt gehouden? Pink17, de 21e editie “is going to be HUGE”. Het Pink17 programma zit boordevol interessante sessies. Een breed scala aan onderwerpen uit het IT Service Management Spectrum (ITSM) komt aan bod; ITSM, ITIL®, ISO, Lean IT®, Six Sigma, PRINCE2®, PMBOK ®, ...
Scroll