Microsoft integreert Python in Power BI

Het lange wachten is voorbij! Na maandenlang de Power BI fora te hebben gevolgd op zoek naar nieuws over dit onderwerp was het vorige maand eindelijk zover. De eerste versie van Power BI met Python integratie is een feit.

De afgelopen jaren hebben zowel Python als Power BI een ongekende groei in populariteit doorgemaakt. Python natuurlijk als de open source programmeertaal met enorm krachtige data science mogelijkheden en Power BI als challenger in de datavisualisatie markt. Vanaf nu werken deze twee dus samen.

Wat is er mogelijk?

Op dit moment zijn er 3 manieren van integratie mogelijk:

1. Genereren van Python visuals -> Het is mogelijk om Python visuals te scripten op basis van de data in een Power BI-model. De gegenereerd visuals passen zich aan op het moment dat het Power BI model door middel van filters of slicers gefilterd wordt. Het visualisatiepotentieel van Power BI wordt hiermee zo goed als oneindig.

1. Laden van Python data in Power BI -> Het is mogelijk om data gegenereerd door een Python script in Power BI te laden. Vanaf nu is het dus mogelijk om data uit in Python geschreven connectoren rechtstreeks in Power BI te laden.

1. Python als stap in ETL proces -> Het is mogelijk om tijdens het laadproces van Power BI stappen met Python uit te voeren. Op deze manier is het mogelijk de geavanceerde dataschoningstechnieken uit Python in te zetten binnen Power BI.

Een traditioneel probleem bij het starten met advanced analytics is het in productie nemen van modellen. Vaak draaien modellen op de laptop van een analist en komen de nieuwe inzichten niet goed terecht bij diegenen die op basis van die nieuwe inzichten betere beslissingen zouden moeten nemen. Door gebruik te maken van de infrastructuur van ETL, report sharing & self service BI die Power BI al kent in combinatie met Python kan iedereen binnen de organisatie nu gebruik maken van deze inzichten!

Verder wordt de drempel om te beginnen met advanced analytics enorm verlaagd. Het is niet nodig alle data opnieuw te ontsluiten omdat dit al in Power BI is gedaan. Op alle bronnen die al in Power BI zijn ontsloten kan onmiddellijk worden begonnen met het toepassen van Python modellen.