Kennissessie

Kennissessies powered by Pink

Het delen van kennis en anderen meenemen in nieuwe trends en technologieën staat bij Pink Elephant hoog in het vaandel. Daarom zijn de kennissessies die we organiseren nu ook gratis voor je toegankelijk! Iedere kennissessie heeft een ander thema waar een van onze Pinkers jou alles over gaat vertellen.

Vanaf 14.30 uur wordt u ontvangen. De sessies vinden plaats van 15.00 tot 18.00 uur. Na afloop is er een borrel met een hapje en drankje.

Interesse? Meld je snel aan! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Elke organisatie wil een concurrentievoordeel creëeren, de time-to-market verkorten, het marktaandeel vergroten, de kwaliteit verbeteren en de klanttevredenheid vergroten. Het is mogelijk deze vijf doelen te realiseren en tegelijkertijd de productiviteit en de medewerkerstevredenheid te vergroten.

De simulatie is gebaseerd op het beroemde boek ‘The Phoenix Project’, gebaseerd op het gedachtegoed van DevOps. Het laat via diverse business rollen en business kwesties duidelijk zien wat het effect is van het toepassen van DevOps bij het verbeteren van de IT en bestuurlijke prestaties.

Leerdoelen van deze kennismaking:

 • Hoe pas je DevOps principes toe in de praktijk;
 • Hoe creëer je met behulp van DevOps waarde voor de organisatie;
 • Hoe verbeter je de efficiency en de effectiviteit van de IT-organisatie;
 • Hoe verbeter je de samenwerking binnen de teams;
 • Hoe laat je de medewerkers beter werken in een DevOps omgeving;
 • Hoe maak je de verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de business duidelijk bij IT-projecten

Efficiënter werken? In deze kennissessie van Pink Elephant Education krijg je inzicht in hoe teams hun IT-werkomgeving organiseren met een Lean-methode die op vijf Japanse basisbegrippen stoelt:

 • Seiri (整理) : Sorteren
 • Seiton (整頓) : Schikken
 • Seisō (清掃) : Schoonmaken
 • Seiketsu (清潔) : Standaardiseren
 • Shitsuke (躾) : Standhouden of Systematiseren

IT teams leren deze 5S consequent toe te passen en creëeren een efficiënte werkplek door het wegnemen van verspillingen en door het gestandaardiseerd inrichten van hun werkomgeving. Tijdens de kennissessie laten wij zien hoe 5S op een structurele gefaseerde manier onderdeel kan worden van het teamproces en zullen wij voorbeelden tonen uit de dagelijkse praktijk.

In één oogopslag zien wat het dagelijks werk of het project inhoudt of hoe het met de voortgang staat? In deze kennissessie van Pink Elephant Education laat een ervaren trainer zien hoe teams effectiever kunnen communiceren met behulp van visuele middelen. Beelden en symbolen zijn vaak een stuk sneller te herkennen en makkelijker voor iedereen te gebruiken dan woorden. Ook helpt visual management bij het blootleggen van afwijkingen aan standaarden, om daarmee snel de nodige aanpassingen te maken.

Aanmelden

Je bent van harte welkom een kennissessie bij te wonen op één van onze kantoren in Naarden of Den Bosch. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 • “The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. ”
  Albert Einstein
Scroll