Xtended HRM biedt HR-medewerkers managementinformatie en tijdbesparing

IT-dienstverlener Pink Elephant heeft een HR-oplossing ontwikkeld die HR-processen digitaliseert en efficiënter maakt: Xtended HRM. Xtended HRM is te koppelen met andere procesoplossingen op basis van Exact Synergy. Het bespaart HR-medewerkers handelingen en dus tijd. Zo kunnen zij zich focussen op het leveren van meerwaarde voor hun organisatie door een strategische business partner te zijn.

Ingebouwde koppelingen en wet- en regelgeving

Productmanager Dennis Paalman van Pink Elephant legt uit wat Xtended HRM kan: “Primair ondersteunt de oplossing alles omtrent instroom, doorstroom, uitstroom en alle processen die daar bij komen kijken. Dus ook koppelingen met salarisadministratie en koppelingen met de arbodiensten om te voldoen aan de wet verbetering poortwachter.” HR-medewerkers krijgen notificaties waarop zij acties moeten ondernemen. Ook werknemers van andere afdelingen krijgen dergelijke meldingen als zij een rol hebben in een bepaald proces, zoals bij instroom en uitstroom het geval is. Deze geautomatiseerde workflow maakt processen voor managers en medewerkers transparant en controleerbaar omdat inzichtelijk is welke actie in het proces nog door welke collega moet worden uitgevoerd.

Tijd voor strategisch managen personeel

Voor HR-medewerkers betekent Xtended HRM dat zij meer tijd hebben om te doen waar ze voor aangenomen zijn: op tactisch en strategisch niveau HR-beleid ontwikkelen, adviseren en uitvoeren. “Omdat de administratieve taken geautomatiseerd zijn komt daar meer tijd voor vrij. De HR-processen worden nog efficiënter ingericht, de kans op fouten wordt kleiner en natuurlijk bespaart het ook de nodige kosten”, aldus Josien Borghs, HR Officer bij Pink Elephant. Daarnaast biedt Xtended HRM rapportagemogelijkheden. Op verschillende niveaus en onderwerpen geven die rapportages je inzichten waarmee je als HR je toegevoegde waarde kan leveren. “Met die onderbouwde inzichten kun je in gesprek gaan op managementniveau om verbeteringen door te voeren omtrent bijvoorbeeld ziekteverzuim, instroom, uitstroom en ontwikkeling van je medewerkers. Dat is wat je als HR wil en ook moet doen”, besluit Borghs.

Digitaal documenten ondertekenen

Met Xtended HRM zetten organisaties de eerste stap richting een paperless office – een papiervrij kantoor. Alle documentatie kan digitaal verstuurd worden naar medewerkers. Zij krijgen hier bericht van en kunnen documenten digitaal ondertekenen. Dit is volledig rechtsgeldig. Omdat fysieke post overbodig wordt, en dus aanzienlijk minder papier en postzegels vereist zijn, is Xtended HRM een milieuvriendelijke oplossing waarmee organisaties tijd en geld besparen.

Snelle implementatie

Xtended HRM is gebaseerd op Exact Synergy en is eenvoudig te koppelen met andere oplossingen. Implementatie verloopt snel vanwege de generieke processen die geïntegreerd zijn in deze HR-oplossing. Indien gewenst kan Xtended HRM ook op maat gemaakt worden.

Meer weten over deze HR-oplossing? Volg onze blogreeks of lees een van onze eerdere blogs:

Meegaan met HR-trends? Stem je HR-beleid en software op elkaar af

De Nederlandse ‘self-service cultuur’ integreren in HR software? Doen!

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail