Informatiebeveiliging

Awareness

Informatiebeveiliging Awareness

Awareness

Bewustwording van de risico’s die er aan het omgaan met vertrouwelijke gegevens verbonden zijn is een essentieel onderdeel van informatiebeveiliging. Dat betekent dat uw medewerkers weten wat er kan misgaan, wat de regels zijn en hoe problemen voorkomen kunnen worden. Met de Awareness Workshop en Awareness App en van Pink Elephant borgt u deze kennis op een effectieve manier in uw organisatie.

Awareness Workshop

De Awareness Workshop is een interactieve sessie voor uw medewerkers onder leiding van een consultant van Pink Elephant. De consultant staat in een interactieve sessie onder meer stil bij de praktijkvoorbeelden waar de informatiebeveiliging niet goed ging. De consultant benoemt, op basis van een korte analyse, ook de risico’s voor uw organisatie. En natuurlijk de best practices voor informatiebeveiliging om deze risico’s te minimaliseren of helemaal weg te nemen.

Awareness App

Met de Awareness App doen uw medewerkers op een laagdrempelige manier kennis op van de inhoud van het informatiebeveiligingsbeleid en de achterliggende overwegingen ervan. De App zorgt voor een blijvende gedragsverandering doordat de stof over een langere periode wordt aangeboden.

De App werkt in twee fasen. Na het doorlopen van de inhoudelijke fase volgt een toets. Op basis van de uitslag hiervan start vervolgens een fase met periodieke herhaling en verdieping. Omdat De Awareness App in staat is dié specifieke onderwerpen te herkennen waarop de deelnemer minder scoort, krijgt elk individu herhaalvragen die voor hem of haar relevant zijn. Op deze manier wordt de kennis over informatiebeveiliging echt geborgd en gaat deel uitmaken van het dagelijks handelen van uw medewerkers.

De Awareness App wordt gevuld met informatie die op uw organisatie van toepassing is. Vaak is deze informatie een onderdeel van de (komende) ISO27001-certificering. De App kan als webversie veilig worden opgenomen in het HR-portal op uw intranet. Daarnaast is er ook een iOS- of Android-versie beschikbaar.

Persoonlijk contact

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met