Dashboarding

Microsoft Power BI

Dashboarding Microsoft Power BI

Pink Elephant Business Intelligence heet nu 2Foqus

Pink Elephant Business Intelligence heet nu 2Foqus
Sinds 1 januari 2020
Bezoek de nieuwe website

Microsoft Power BI – Interactieve data visualisatie

Deze oplossing stelt u in staat om snel en op gecontroleerde wijze data te ontsluiten en vervolgens om te zetten in rijke analyses en heldere visuele rapportages.

Power BI geeft beslissers op elk niveau inzicht in voor hen relevante informatie. Anytime, anyplace, en via any device. Zo kunt u gemakkelijker en beter sturen op uw doelen voor de toekomst. Power BI heeft een hele snelle doorbraak gemaakt, net als de oplossingen van Qlik.

Power BI maakt gebruik van de cloud en heeft daardoor een onbeperkte rekencapaciteit. De werking is gebaseerd op de eenvoud van de huidige app-generatie. U kunt relatief eenvoudig koppelingen maken met verschillende databronnen, standaard bewerkingen uitvoeren en de data analyseren. Vervolgens is het heel eenvoudig en veilig om uw dashboards en rapportages te delen met collega’s of klanten.

 

De onderdelen van Power BI
Power BI bestaat uit de Windows-bureaubladtoepassing Power BI Desktop, een online SaaS-service (software als een dienst) met de naam de Power BI-service en Power BI -Mobiel -apps voor Windows-telefoons en -tablets en iOS- en Android-apparaten.

Deze drie elementen, Desktop, de service en Mobiel, zijn ontworpen om op basis van de behoeften of de rol van de gebruik een zo efficiënt mogelijke manier te bieden om zakelijke inzichten te maken, te delen en te gebruiken.

Hoe Power BI aansluit bij uw rol
Hoe u Power BI gebruikt, is mogelijk afhankelijk van uw rol in een project of een team. Het is heel goed mogelijk dat andere personen, met andere rollen, Power BI op een andere manier gebruiken.
Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u voornamelijk de Power BI-service gebruikt, dat uw collega die alle cijfers in zakelijk rapporten verwerkt, intensief gebruikmaakt van Power BI Desktop (en de Desktop-rapporten naar de Power BI-service publiceert, die u vervolgens bekijkt). En weer een andere collega op de verkoopafdeling gebruikt mogelijk voornamelijk zijn/haar mobiele Power BI-app om verkoopquota in de gaten te houden en om informatie over nieuwe verkoopleads aan te boren.

Als u een ontwikkelaar bent, kunt u Power BI API’s gebruiken om gegevens naar gegevenssets te pushen of om dashboards en rapporten in te sluiten in uw eigen aangepaste toepassingen. Hebt u een idee voor een nieuwe visualisatie? Bouw de visualisatie zelf en deel deze met anderen.

Uiteraard kan Pink Elephant Business Intelligence u helpen met het implementeren van Power BI binnen uw organisatie. Wij adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden.

De belangrijkste voordelen van Power BI zijn

  • Zeer gebruikersvriendelijk: geïntegreerd met andere officepakketten te gebruiken.
  • Te draaien op tablets en mobiele platformen, zoals IOS en Android.
  • Relatief voordelig ten opzichte van oplossingen van andere (grote) BI- leveranciers.