Business Intelligence

Data modelleren

Het begint met het samenbrengen van relevante data

Business Intelligence Data modelleren Het begint met het samenbrengen van relevante data

Pink Elephant Business Intelligence heet nu 2Foqus

Pink Elephant Business Intelligence heet nu 2Foqus
Sinds 1 januari 2020
Bezoek de nieuwe website

Data is waardevol en in overvloed beschikbaar binnen uw organisatie. U kunt data dus maar beter voor u laten werken. Vaak zijn de gegevens echter verspreid over verschillende systemen op diverse afdelingen. Wij weten wat ervoor nodig is om uw data te modelleren en transformeren tot één datawarehouse dat aan uw specifieke wensen en eisen voldoet.

In veel organisaties is in de loop van de tijd een eilandautomatisering ontstaan. Iedere afdeling administreert op z’n eigen manier, in z’n eigen database. De beheerskosten zijn daardoor hoog en de flexibiliteit om iets met de data te doen ver te zoeken. Vaak wordt geconstateerd dat de kwaliteit van de data te wensen overlaat.Wij voegen alle data samen en creëren een datamodel dat accuraat, compleet en consistent is. Hierdoor mist u nooit meer cruciale inzichten en kunt u continu verbeteren, innoveren en kansen in de markt spotten. 

Een datawarehouse: één versie van de waarheid

Een datawarehouse bevat uiteindelijk alle relevante bedrijfsdata. Deze zijn geschikt gemaakt voor analyse- en rapportagedoeleinden. Wij gebruiken daarvoor TimeXtender Discovery Hub. Dit is een geautomatiseerde oplossing die veel voordelen heeft. Discovery Hub kan taken automatiseren, ETL-codes en projectdocumentatie genereren, data modelleren en de bouw en deployment van het data warehouse verzorgen.

Hierbij krijgt u controle over de toegang tot data en is er sprake van een data governance programma. Daarnaast maakt het niet uit welke rapportage of analyse oplossing u gebruikt. TimeXtender zet de data klaar in Microsoft SQL en deze kan eenvoudig gebruikt worden in alle beschikbare rapportage- en analysetools. Door TimeXtender Discovery Hub in te zetten is tijdswinst te behalen. Niet alleen bij de initiële ontwikkeling, maar ook telkens bij het doorvoeren van aanpassingen wanneer organisatorische veranderingen plaatsvinden.

Het resulaat : een BI-oplossing die continu businesswaarde oplevert

  • Toegang tot bedrijfsbrede data
  • Automatiseren van herhaaldelijke en tijdrovende taken
  • Minder IT-afhankelijkheid