Consulting Services

Informatiebeveiliging

Bescherm vertrouwelijke informatie

Consulting Services Informatiebeveiliging Bescherm vertrouwelijke informatie

De beveiliging van de vertrouwelijke informatie van uw organisatie wordt steeds complexer. Enerzijds doordat uw gegevens steeds meer online verstuurd worden en beschikbaar zijn. Anderzijds door strengere regels vanuit de verschillende overheden en toezichthouders, zoals de GDPR-regelgeving vanuit de EU.

Te vaak zijn er meldingen dat er iets fout is gegaan. Ransomware legt hele bedrijven stil. Een cyber-aanval op een netwerk is succesvol omdat de laatste updates niet zijn geïnstalleerd. Een ontevreden medewerker lekt vertrouwelijke data. Hoe voorkomt u dat uw organisatie hier slachtoffer van wordt? En hoe komt u erachter wat voor u de risico’s zijn?

Pink Elephant Consulting Services helpt organisaties dit soort problemen te voorkomen. Informatiebeveiliging is een essentieel onderdeel van onze integrale aanpak van IT Consulting. En het is onderdeel van de Prevent, Detect en Respond diensten van Pink Elephant. Deze indeling is gebaseerd op het Gartner model over een adaptieve beveiligingsarchitectuur. Pink Elephant heeft deze indeling omarmd in haar dienstverlening op het gebied van informatiebeveiliging en Cybersecurity.

Prevent

Pink Elephant Consulting Services richt zich op het voorkomen van problemen met informatiebeveiliging. We onderscheiden hierbij technische en organisatorische beveiliging:

 • Organisatorisch door ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot de juiste data. En dat zij weten wat daarbij de correcte manier van werken is;
 • Technisch door het aanbrengen van de meest actuele patches, virusscanners, netwerkbeveiliging en dergelijke.

Voorbeeld: Cloud
Stel, u wilt een Cloud oplossing implementeren. Daar helpen we u met de best practices op het gebied van informatiebeveiliging door het selecteren van de juiste Cloud-leverancier en het secuur inrichten van uw omgeving. Ook trainen we uw gebruikers in de nieuwe manieren van informatiebeveiliging, bijvoorbeeld binnen Office 365.

Onze diensten: Awareness, Risicoanalyse, ISO 27001-certificering

Daarnaast hebben we concrete diensten op het gebied van Informatiebeveiliging. Deze diensten worden altijd op maat gemaakt voor uw organisatie en zijn gebaseerd op best practices in de markt en van Pink Elephant zelf.

 • Awareness

  Bewustwording van de risico’s die er aan het omgaan met vertrouwelijke gegevens verbonden zijn is een essentieel onderdeel van informatiebeveiliging. Dat betekent dat uw medewerkers weten wat er kan misgaan, wat de regels zijn en hoe problemen voorkomen kunnen worden. Met de Awareness Workshop en Awareness App en van Pink Elephant borgt u deze kennis op een effectieve manier in uw organisatie.

  Lees meer
 • Risicoanalyse

  Iedere organisatie heeft een eigen risicoprofiel voor wat betreft informatiebeveiliging, gebaseerd op een combinatie van factoren. Welke normen gelden er vanuit uw klanten en de overheid op uw diensten? De Wet Bescherming Persoonsgegevens is in 2016 een stuk strenger geworden. Vanuit de EU komt de GDPR-regelgeving. Organisaties die niet aan de eisen voldoen, kunnen flinke boetes of andere sancties krijgen.

  Lees meer
 • ISO 27001 Certificering

  ISO 27001 heeft als doel om een effectief ISMS (Information Security Management System, informatiebeveiligingsbeheersysteem) te op te zetten. En ook te onderhouden door een continu verbeteringsproces.

  Lees meer

Wilt u meer informatie over onze op maat gemaakte diensten?

Neem contact op met