Informatiebeveiliging

Risicoanalyse

Informatiebeveiliging Risicoanalyse

Iedere organisatie heeft een eigen risicoprofiel voor wat betreft informatiebeveiliging, gebaseerd op een combinatie van factoren. Welke normen gelden er vanuit uw klanten en de overheid op uw diensten? De Wet Bescherming Persoonsgegevens is in 2016 een stuk strenger geworden. Ook vanuit de EU is regelgeving aangescherpt met de komst van de GDPR-regelgeving. Organisaties die niet aan de eisen voldoen, kunnen flinke boetes of andere sancties krijgen.

Voldoet uw organisatie wel aan de eisen? Is uw data fysiek goed beveiligd? Zijn de processen om uw systemen up-to-date te houden afdoende? En worden ze ook nageleefd door uw medewerkers en leveranciers? Wat is de kans is dat uw organisatie wordt getroffen door een of meerdere bedreigingen? En wat zou dan de impact op uw bedrijfsvoering zijn?

Wat kunt u doen om problemen te voorkomen?

Dit soort zaken komen in een Risicoanalyse aan de orde. Pink Elephant Consulting Services analyseert wat de bedreigingen zijn. En wat de volwassenheid van de bestaande maatregelen is. In een SWOT-analyse ziet u precies welke maatregelen nog nodig zijn. Zo krijgt u een compact overzicht van de acties die uw organisatie moet en kan nemen. Natuurlijk helpt Pink Elephant ook bij het ontwerpen en implementeren van de benodigde maatregelen.

Persoonlijk contact

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met