Consulting Services

IT Strategy

Overzicht op veranderen

Consulting Services IT Strategy Overzicht op veranderen

Organisatiedoelstellingen en bedrijfsambities vertalen naar een effectieve IT-strategie? De uitdaging zit hem vaak in het tempo waarin veranderingen binnen een bedrijf of een branche plaatsvinden. En de mogelijkheid van de IT-organisatie om deze veranderingen bij te houden.

Dan is het zaak om het overzicht te houden op de ontwikkeling van de IT-dienstverlening. Specifiek hiervoor ontwikkelde Pink Elephant het IT Strategy Light Framework. Hiermee maken organisaties concrete keuzes over de (in-)richting en de toekomstige ontwikkeling van hun IT-dienstverlening.

Het IT Strategy Light Framework is door Pink Elephant ontwikkeld om in korte tijd een overzichtelijke strategie voor de Informatievoorziening te realiseren. Op basis van een aantal sessies met vertegenwoordigers van de Business en IT, worden de huidige status, ambitie en kansen voor de (in-)richting van de IT-dienstverlening geordend.

Het IT Strategy Light Framework kent drie fases:

  • Valideren As-Is: neemt de organisatiestrategie en de inventarisatie van de huidige IT functie onder de loep. Denk bij organisatiestrategie aan zaken zoals missie, visie, strategie en Business Model Canvas. Bij de huidige IT-functie komen zaken als besturing, IT-vaardigheden, applicaties & infrastructuur en de financiën aan de orde.
  • Ontwerp To-Be: het ontwerp van de toekomstige IT-functie. Hierin worden zaken als de ontwerpprincipes en de hierboven genoemde aspecten behandeld.
  • Roadmap: het eindresultaat van de fases hiervoor. De roadmap bestaat uit een One Page Strategy en een projectenkalender.

De One Page Strategy geeft op een compacte en overzichtelijke manier de missie, visie, strategie en de gekozen plateaus weer. Hiermee heeft uw organisatie in korte tijd een nieuwe IT-strategie die door de hele organisatie wordt gedragen. De projectenkalender geeft tenslotte de concrete uitwerking van deze strategie in de tijd.