Techblog: Keuze platform voor slimme Exact Synergy apps

Een belangrijk aspect bij het ontwikkelen van apps is de keuze voor het platform dat gebruikt gaat worden, zoals bijvoorbeeld Android of Windows. Voor Pink Elephant was de keuze om native apps te ontwikkelen snel gemaakt. Een native app wordt namelijk specifiek ontwikkeld voor een platform in een eigen codeertaal. Ideaal voor ons, omdat wij de gebruiker het gebruiksgemak willen bieden van zijn eigen smartphone of tablet waarmee hij dagelijks werkt.

Native apps worden ontwikkeld voor een specifiek besturingssysteem (Android, iOS, Windows Phone) waardoor apparaten in hun eigen taal worden aangesproken. Hierdoor werken native apps sneller en kan de app gebruik maken van specifieke functionaliteiten van het toestel. Ideaal voor het ontwikkelen van een business app, op deze manier kunnen bijvoorbeeld direct foto’s gemaakt worden van incidenten met de camera; of kunt u vanaf de relatiekaart in de app direct navigeren naar het adres via de native kaarten applicatie op uw smartphone. Door gebruik te maken van Xamarin, ontwikkeltechnologie van Microsoft, zijn wij in staat om snel apps voor drie platformen te ontwikkelen die daarnaast eenvoudig te beheren zijn.

Een veelgebruikt alternatief voor een app is een responsive website of webportal. Hieronder beschrijven we de voordelen die een native app te bieden heeft en opzichte van een website.

Voordelen Native apps ten opzichte van een website (webportal)

1) Een bekende look and feel voor de gebruiker

Een native app maakt gebruik van de device specifieke tools en grafische objecten waardoor deze eruit zien zoals de standaard apps die u op uw device gewend bent. Het kiezen van een datum, het swipen van een pagina, het aanvinken van een setting of het gebruik maken van de beschikbare vingerafdruk scanner gebeurt in dezelfde look en feel van uw device. Wel zo handig, hierdoor eet u hoe het werkt. Native apps worden perfect geschaald voor verschillende schermgrootten door het gebruik van specifieke afbeeldingen en resoluties. Geen rare pop-ups en onhandige website elementen die het gebruikersgevoel nadelig kunnen beïnvloeden.

2) Geen beperkingen op verschillende platformen

Met een webportal loop je geregeld tegen browser specifieke beperkingen aan. Met een native app zijn deze beperkingen er niet, deze werken altijd conform de verwachtingen van het besturingssysteem. Na een update van een besturingssysteem zorgen wij ervoor dat uw app goed werkt.

3) Eenvoudig in gebruik
De app staat permanent op de telefoon van de gebruiker waarmee u altijd online bent. De toegang tot de app is eenvoudig, de gebruiker is met maar één klik verwijderd van contact met bijvoorbeeld je klant. Het is een snelle applicatie en heeft de mogelijkheid om met andere apps te communiceren.

4) Meer mogelijkheden en functionaliteiten
Een native app integreert geruisloos met de mobiele functionaliteit die aanwezig is op uw smartphone of tablet. Functionaliteiten zoals de camera, GPS functie, spraak functie, video’s, e-mail en agenda zijn direct toegankelijk vanuit de app.

5) Push berichten versturen om direct in contact te komen

Met een native app kunnen er device specifieke push berichten verzonden worden. Deze berichten houden de gebruiker op de hoogte zonder dat hij de app continu handmatig hoeft te openen.

6) Een betere beveiliging

Voordat een native app beschikbaar komt, gaat deze eerst door een goedkeuringsproces van de desbetreffende aanbieder (app store). Hierdoor voldoet een native app aan de gestelde security eisen van een specifiek besturingssysteem en weet u als gebruiker dat er geen persoonlijke gegevens achterhaald kunnen worden zonder hiervoor eerst toestemming voor te geven. Een native app biedt daarnaast veel meer mogelijkheden om beveiligingsfunctionaliteiten in te bouwen.

Een ding is zeker, de keuze om native apps te ontwikkelen was snel gemaakt. Native apps zijn ideaal voor het ontwikkelen van apps voor verschillende platformen. Daarnaast bieden native apps verreweg de beste gebruikerservaring aan klanten, medewerkers en leveranciers.

Meer weten over  apps voor Exact? Volg onze blogreeks of lees een van onze eerdere blogs:

Hoeveel devices liggen er bij u op het bureau?

Altijd bereikbaar en meer inzicht met apps voor Exact

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail