Terugblik Exact Live 2017

De zesde editie van Exact Live was drukker dan ooit tevoren: er zijn maar liefst 5687 bezoekers geteld! Na de call van vorige editie was het dit jaar des te leuker dat Max Verstappen himself live aanwezig was en zelfs een virtuele race heeft gereden in een simulator, voor velen het hoogtepunt van de dag.

Voor Pink Elephant als partner en standhouder was de hele dag natuurlijk een hoogtepunt. Onze knalroze Pinkers hebben diverse sessies bezocht, werden geïnspireerd door de verschillende keynotes en hebben natuurlijk heel veel bezoekers gesproken over Xtended HRM.

Ochtendsessie: ICT als Game Changer voor de zakelijke dienstverlening

Veel ondernemingen worstelen met de vraag hoe te starten met de digitale mogelijkheden. Innovatie start vol creativiteit, maar loopt veelal stuk op een gebrek aan discipline. Beter leg je de focus op andere onderdelen, zoals het aanpassen van je verdienmodel, netwerk, processen, organisatiestructuur, servicemodel, en/of klantbeleving. Tijdens de ochtendsessie gaf Pink Elephant’s CEO Piet van Vugt als voorbeeld Libéma, leasure concern met evenementenlocaties, vakantie- en attractieparken. Middels slimme apps en data-analyses biedt Libéma meer waarde voor bezoekers en bespaart het bedrijf dankzij automatisering zelf op diverse kostenposten.

Piet vertelde verder hoe ICT de wereld van zakelijke dienstverlening verandert. Zo nam hij de aanwezigen mee in zaken als winkelen met Augmented Reality, surfen zonder scherm middels spraakbediening, algoritmes die je helpen met het maken van keuzes, blockchain technologie, en geldbesparende toepassingen van IoT.

Meer weten hoe slimme IT uw organisatie kan helpen? Vraag een adviesgesprek aan of download de presentatie.

Beurssessie: De weg naar strategisch HR

In haar beurssessie ‘De weg naar strategisch HR’ nam Solution Sales Loes Toonen het publiek mee in de veranderingen in de wereld van HR en hoe dat HR-werkzaamheden beïnvloedt. Met de komst van millennials op de arbeidsmarkt is talent management steeds belangrijker geworden en moeten bedrijven meer uit de kast halen om hun medewerkers bij zich te houden en blijven uitdagen. Maar wanneer HR-professionals vooral bezig zijn met administratieve taken en het wegwerken van stapels contracten is daar geen tijd voor.

Met Xtended HRM zijn de vele administratieve taken verleden tijd: door het automatiseren van administratieve taken en employee self service blijft voor HR-professionals tijd over voor wat écht belangrijk is. Serviceverlening aan medewerkers, talentmanagement en op strategisch niveau meedenken over HR-beleid en -doelstellingen.

Lees meer over Xtended HRM en download de presentatie.

Op weg naar een geïntegreerde HR-oplossing

Jolanda Steunenberg werd tijdens de sessie ‘Op weg naar een geïntegreerde HR-oplossing’ geïnterviewd door Exact over de stappen die HR-dienstverlener Robidus heeft gezet met Pink Elephant richting het huidige HR-systeem Xtended HRM. Onder andere de basis HR-processen, mutatieprocessen, salaris, en in-, door- en uitstroom komen terug in Xtended HRM. Jolanda stelde de samenwerking tussen Pink Elephant en Robidus centraal: het project werd gezamenlijk uitgevoerd. Xtended HRM is voortgekomen uit de expertises van beide organisaties.

Het was wederom een geslaagde editie van Exact Live! Zien we u volgend jaar weer?

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail