Terugblik op een sfeervolle en inspirerende Kerstlunch

Donderdag 15 december jongstleden kwamen zo’n tachtig mensen bijeen in Kasteel de Vanenburg in Putten voor de Pink Elephant Kerstlunch. De dag die wat mistig begon was zeer geslaagd: de aanwezigen vonden het “super geregeld” en de sprekers “inspirerend”. Zo vlak voor de feestdagen is het een mooi moment om samen terug te blikken op deze dag met heerlijke lunch en interessante verhalen.

Onze gasten werden hartelijk ontvangen op een prachtige locatie met vervolgens een lekkere kop koffie of thee met wat lekkers. Aanwezigen konden nieuwe contacten leggen of bijkletsen met oude bekenden, ook voor de aanwezige Pinkers een goede gelegenheid om met klanten terug te blikken op het afgelopen jaar.

Presentatie trendwatcher Richard van Hooijdonk

De kerstlunch werd afgetrapt met een presentatie door trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk. De man is een benadigd spreker: in sneltreinvaart werden we meegenomen in zijn enthousiaste verhaal over innovatie en disruptie. Met de nodige dosis humor wist hij iedereen goed bij de les te houden – in slaap vallen was geen optie!

“Ieder bedrijf wordt een IT-bedrijf”

The company of the future, daar sprak Van Hooijdonk over: disruptie in diverse sectoren, de komst van humanoïde robots, zelfrijdende auto’s, het is allemaal de revue gepasseerd. Het belangrijkste van zijn verhaal, wat de aanwezigen hopelijk het best hebben onthouden, is dat ieder bedrijf een technologiebedrijf wordt. “Tech neemt sectoren over”, zo zegt Van Hooijdonk. Als voorbeeld noemt hij Airbnb, dat geen eigen hotels of appartementen heeft maar ontvangt meer boekingen per dag dan de hele Hiltongroep bij elkaar.

Disruptie traditionele sectoren

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken de komst van disruptieve businessmodellen mogelijk, aldus Van Hooijdonk. Zelfrijdende auto’s zullen de transportsector omver blazen: nu staat 98% van de auto’s overdag stil maar straks kunnen zelfrijdende auto’s geld voor je verdienen door te fungeren als taxi of pakketbezorger. De behoefte van consumenten zal veranderen: we hebben geen behoefte meer aan een auto, maar aan vervoer van A naar B. De bouwsector zal mee moeten gaan in robotisering. Er bestaan al robots die huizen kunnen bouwen, waardoor bouwvakkers overbodig worden.

Heerlijke en goedverzorgde lunch

Na de presentatie van Richard van Hooijdonk werd de lunch geserveerd aan ronde tafels – dat zit wel zo gezellig. Met een mooi stukje zalm als voorgerecht, malse kalfssukade als hoofdgerecht en een bijpassend glas witte wijn was het een zeer smakelijke lunch! Voor de start van de volgende presentatie was er weer even tijd voor een kop koffie met bonbons.

Presentatie CEO Piet van Vugt

CEO Piet van Vugt trapte af met een verhaal over Ramon (11), die zich afvraagt waarom er wel een vak ‘geschiedenis’ is op school maar geen vak ‘toekomst’. Het luidt het begin van zijn presentatie over anticiperen op de toekomst van het bedrijfsleven. Het grootste risico volgens Van Vugt? “Niets doen.”

Waarde toevoegen met zout

Van Vugt benoemt tien stappen die bedrijven helpen om te innoveren. Die zijn onder te verdelen in drie fases of processen: configuration, offering, en experience. Om dit toe te lichten pakt Van Vugt het voorbeeld van zout. Er is gewoon keukenzout, er is zout uit een molen, er is zout van een bepaalde herkomst: zaken als een verpakking, het toevoegen van extra smaak, de structuur, of het verbinden van een specialist aan je merk of product voegt waarde toe. Daardoor kun je een hogere prijs vragen: zo kost Sal de Ibiza 1727 keer zoveel als de kostprijs van ‘gewoon’ zout!

Geïnspireerd sloten de bezoekers de middag af met een gezellige borrel. Voldoende mogelijkheid om te netwerken! Het zoutvoorbeeld heeft duidelijk indruk gemaakt op de aanwezigen. Wanneer de borrel is afgelopen en bezoekers vertrekken krijgen ze een lekker doosje met handgemaakte bonbons mee voor thuis. “Verrassend! Geen zout?”

Alle aanwezigen, bedankt! Dankzij jullie was dit opnieuw een zeer geslaagde Kerstlunch.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail