Agile Business Analyst Foundation

Agile Business Analyst Foundation

Cursus details

Opleidingstype: Klassikaal
Aantal dagen: 2
Trainingskosten: € 1.070

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Richard de Boer

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

In de IT-wereld hebben we het vaak over Agile en Agile Project Management®. Iedereen weet ongeveer wat het is (iets met flexibiliteit), maar als je echt even doorvraagt is er vaak een hoog gehalte van de klok horen luiden, maar niet precies weten…

De Business Analist is een cruciale rol binnen een Agile projectteam en met meer en meer organisaties vaststelling van agile aanpak, moeten we ervoor zorgen dat het uitvoeren van deze cruciale rol over de nodige vaardigheden en expertise.

De AgileBA® syllabus en examens zijn gebaseerd op de AgileBA® Handboek (uitgegeven door DSDM). Het handboek biedt de eerste uitgebreide set van begeleiding, kader en praktijken voor de business analist gewerkt aan een agile project.

De AgileBA® Foundation opleiding en certificering is ontworpen om de Business Analist de vaardigheden die nodig zijn om succesvol de eisen tijdens een Agile te verzamelen, te analyseren, te valideren. De training geeft ook de context van het Agile Business Analist rol in een individueel project, in samenhang met de organisatie missie en strategie. Het geeft extra diepgang en handreikingen voor het uitvoeren van Business Analyse in een Agile context.
AgileBA® Foundation training zal individuen en organisaties helpen om:

 • De basis te leggen voor een succesvolle agile-projecten
 • Geeft inzicht in hoe de business analist rol en vaardigheden passen in een Agile omgeving
 • Geeft een overzicht van de verschillende manieren van werken met de AgileBA® tijdens de fasen van een Agile project
 • Schetst de levenscyclus van een Agile eis/requirement en hoe je goede, effectieve Agile eisen beschrijft
 • Zorgt voor een uitgebreide reeks van technieken en hulpmiddelen voor een effectieve business analyse en coöperatief samenwerken
Lees verder Inklappen

Programma

De Agile BA training duurt twee dagen en vindt plaats op een van onze locaties in Naarden of Den Bosch. We beginnen altijd om 10:00 en zorgen voor een fijne ontvangst en een lekkere lunch.
Goed om te weten: Voor deze training zijn er géén toelatingseisen. Om het bijbehorende examen succesvol af te kunnen ronden zullen naast de training dagen nog +/- 4 studie uren benodigd zijn.

Nadat je de inschrijving hebt voltooid, ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving. Onze trainingen bieden wij in sommige gevallen op meerdere locaties aan. Het kan dan zo zijn dat er onvoldoende inschrijvingen zijn om deze op meerdere locaties te laten doorgaan. We voegen de groepen dan samen en maken er één klas van. Dit heeft soms tot gevolg dat de trainingslocatie wijzigt. Mocht dit het geval zijn, dan wordt dit uiterlijk twee weken vóór aanvang van de training gecommuniceerd.

Je ontvangt van ons dan ook de definitieve uitnodigingsbrief. In een aparte mail ontvang je je inloggegevens naar ons online leerplatform. Hier vind je alle lesmaterialen en kan je de stof vast bestuderen. Alle kosten voor de lesmaterialen zijn inbegrepen in de prijs. Indien er een lesboek aanwezig is bij je cursus, ontvang je deze op de eerste dag van de training.

Op de eerste dag van de training worden de examenvouchers verzonden. Met deze examenvoucher kun je inloggen bij het exameninstituut en het examen online (op je laptop met webcam) maken op een door jouw gewenst tijdstip en locatie.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van onze examensessies. Deze vinden altijd de eerste maandag van de maand plaats in Naarden of Den Bosch. Hier kun je dan de paper-based versie van het examen maken. Let op: hier wordt 75 euro extra voor in rekening gebracht. Mocht je gebruik willen maken van deze service, stuur dan uiterlijk één week voordat de training begint een mail naar opleidingen@pinkelephant.nl.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
AgileBA® Foundation - Trainingskosten + Examen 1.070
Totaal 1.070

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid om tegen een opslag van 10% te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere trainingen

 • PRINCE2 Practitioner

  PRINCE2® is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2® Practitioner wordt dieper ingegaan op…

  Lees meer
 • PRINCE2 Foundation

  PRINCE2® is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2® Foundation wordt ingegaan op de…

  Lees meer
 • Agile/SCRUM Foundation

  Takeuchi en Nonaka kunnen worden gezien als de grondleggers van Scrum. Zij beschreven een productontwikkelraamwerk dat vergeleken wordt met de…

  Lees meer
 • PRINCE2 Agile Practitioner

  Deze cursus is ontwikkeld als reactie op de vraag uit de markt. PRINCE2 Agile biedt meer structuur, bestuur en controle…

  Lees meer

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

 • Migratie EBN succesvol afgerond

  De migratie bij EBN naar de hybrid cloud en de nieuwe werkplek is onlangs succesvol afgerond door Pink…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual