Agile/SCRUM Foundation

Agile/SCRUM Foundation

Cursus details

Opleidingstype: Klassikaal
Aantal dagen: 2
Trainingskosten: € 1.020

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Jaap Germans

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

Agile® / SCRUM Foundation
Takeuchi en Nonaka kunnen worden gezien als de grondleggers van Scrum. Zij beschreven een productontwikkelraamwerk dat vergeleken wordt met de manier waarop een rugbyteam als groep de achterlijn van de tegenstander probeert te bereiken. Samenwerking, aanpassingsvermogen, snelheid en zelfsturing zijn kenmerken van multidisciplinaire teams die overeenkomen met zo’n rugbyteam.

Scrum is één van de ‘lichtste’ Agile® -methoden en daarmee minder voorschrijvend dan bijvoorbeeld Atern. Scrum is ook meer een raamwerk dan een methode en nodigt uit tot verdere invulling. In eerste instantie is het bij de implementatie van Scrum niet nodig om alle bestaande functies en artefacten te vervangen. Hiermee kan het raamwerk juist verder worden ingevuld. Door het raamwerk toe te passen wordt wel een herstructurering in gang gezet. De nieuwe structuur die dan ontstaat vormt de basis voor continue verbetering.

De traditionele muren tussen de diverse disciplines worden afgebroken door de vorming van multidisciplinaire teams. Ontwikkelaars, testers, analisten, architecten en database administrators zijn voorbeelden van disciplines die in zo’n multidisciplinair team te vinden zijn. Door de samenvoeging van alle disciplines in een team verminderen de documentoverdrachten, wachttijden en communicatieproblemen.

Agile® Scrum richt zich op het behalen van het doel door succesvol samen te werken. Agile® methodes zijn populair bij software ontwikkeling en worden steeds vaker gebruikt in andere werkvelden. De Scrum manier van werken houdt in het samenstellen van een multidisciplinair team dat zichzelf organiseert en dat aan het eind van een sprint een werkend product oplevert.

The APMG-International Agile® Project Management and Swirl Device logo is a trade mark of The APM Group Limited.

De Training
De Agile® Scrum Foundation workshop is een training van twee dagen die de deelnemers voorbereidt op het Agile® Scrum Foundation examen van EXIN. De workshop bestaat uit een mix van theorie, praktische oefeningen en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen, waarbij steeds wordt teruggegaan naar de theorie. De deelnemers ontvangen handouts, oefeningen en artikelen plus een oefenexamen.

EXIN Agile® Scrum Foundation (EXIN) is een certificering die de kennis over Agile® methodes, gecombineerd met de kennis over de Scrum praktijk, erkent. Het examen EXIN Agile® Scrum Foundation is onderdeel van het EXIN kwalificatie programma en is ontwikkeld in samenwerking met internationale experts in het veld. Het Het EXIN Agile® Scrum Foundation-examen zal separaat worden afgenomen. U kunt het examen boeken via onze website.

Lees verder Inklappen

Programma

Kennisdoelstelling
De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

Introductie van Agile® en Scrum:
• Scrum practices
• Scrum planning
• Monitoring Scrum projects
• Advanced Scrum concepts

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
Agile SCRUM Foundation - Trainingskosten 850
Agile SCRUM Foundation - Examen 170
Totaal 1.020

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Lesplanning

Startdatum Locatie Kosten Inschrijven
donderdag 13 december 2018 Nieuwegein € 1.020 Inschrijven
donderdag 7 februari 2019 Naarden € 1.020 Inschrijven
donderdag 7 februari 2019 's Hertogenbosch € 1.020 Inschrijven
maandag 1 april 2019 Naarden € 1.020 Inschrijven
maandag 1 april 2019 's Hertogenbosch € 1.020 Inschrijven
maandag 6 mei 2019 Naarden € 1.020 Inschrijven
maandag 6 mei 2019 's Hertogenbosch € 1.020 Inschrijven
maandag 8 juli 2019 Naarden € 1.020 Inschrijven
maandag 8 juli 2019 's Hertogenbosch € 1.020 Inschrijven
Bekijk de volledige planning Inklappen

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Andere trainingen

 • MSP Foundation

  Project Management MSP® Foundation Training MSP® is net als PRINCE2® en ITIL® afkomstig van AXELOS. Met de opleiding MSP® Foundation…

  Lees meer
 • MSP Practitioner

  Project Management MSP® Practitioner Managing Successful Programmes, oftewel MSP®, is net als PRINCE2® afkomstig van het Engelse AXELOS. Als besturingsmodel…

  Lees meer
 • Agile/SCRUM Master

  Agile Scrum Master Deze tweedaagse Agile SCRUM Master training combineert Agile-methoden en Scrum praktijken met praktische opdrachten. De training geeft…

  Lees meer
 • PRINCE2 Foundation – e-learning

  PRINCE2® is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2® Foundation wordt ingegaan op de…

  Lees meer

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blog

 • Het nieuwe ITIL 4 certificeringspad

  AXELOS heeft onlangs het nieuwe certificeringspad voor ITIL 4 gelanceerd: Het huidige ITIL v3 certificeringspad is zeer…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual