COBIT® 2019 Bridge – e-learning

COBIT® 2019 Bridge – e-learning

Cursus details

Opleidingstype: E-learning
Aantal dagen: 1
Trainingskosten: € 399

Direct inschrijven Print informatie

Inhoud van de training

COBIT staat voor: Control OBjectives for Information and related Technology. Oorspronkelijk was COBIT een framework dat gebruikt werd door IT auditors om de IT organisatie te beoordelen, maar inmiddels is COBIT 2019 (voorheen COBIT 5) uitgegroeid tot een overkoepelend framework dat organisaties helpt de waarde creatie van Information & Technology te optimaliseren. COBIT gaat over het linken van business doelstellingen aan I&T doelstellingen. Deze doelstellingen kunnen worden door vertaald naar Governance and Management Objectives, ieder met hun eigen specifieke processen. COBIT sluit daarbij aan op bekende standaarden en frameworks zoals: ITIL, en verschillende ISO normeringen.

COBIT stelt een organisatie in staat om een governance systeem op te zetten dat aansluit op de unieke context van een organisatie. Dit wordt bewerkstelligd door zogenaamde Design Factors in acht te nemen. Met een effectief governance system is een onderneming in staat waarde, bedrijfsmiddelen en risico’s te optimaliseren voor alle belanghebbende. COBIT helpt een organisatie bij het bepalen van de belangrijkste governance en management doelstellingen, door deze te vertalen vanuit de behoefte van belanghebbende en de ondernemingsstrategie. Deze doorvertaling wordt de Goals Cascade genoemd. Door de juiste doelstellingen in kaart te brengen kunnen ook de gewenste processen en geschiktheidsniveau ’s worden vastgesteld. Kortom: COBIT stelt u in staat om de aansturing van I&T aan te laten sluiten op de algemene bedrijfsbehoefte.

De huidige versie van COBIT heet COBIT 2019. Dit is de opvolger van COBIT 5 dat in 2012 gepubliceerd werd. COBIT 2019 is samengevat in een aantal publicaties van ISACA, de ontwikkelaar van het framework. De Bridge cursus is specifiek ontwikkeld voor kandidaten die al het officiële COBIT® 5 Foundation certificaat hebben behaald. Het richt zich specifiek op twee publicaties, namelijk: Introduction & Methodology, en Governance and Management Objectives. Na het doorlopen van deze cursus zal de cursist begrijpen hoe COBIT is opgebouwd,de verschillen tussen COBIT 5 en COBIT 2019 kunnen duiden en voldoende kennis hebben om het COBIT 2019 Bridge examen te behalen. Dit certificaat staat gelijk aan het COBIT 2019 Foundation certificaat. Het enige verschil is dat er wordt uitgegaan van bepaalde voorkennis uit COBIT 5, waardoor het een korter examen is.

Met het Bridge examen heb je toegang tot de Design & Implementation certificeringen van COBIT 2019.

Lees verder Inklappen

Programma

Nadat je je hebt ingeschreven voor de Cobit 2019 Bridge e-learning ontvang je een bevestigingsmail en een aparte mail met inloggegevens voor onze online leeromgeving. Hier volg je de e-learning en oefen je voor het examen. Je hebt één jaar onbeperkt toegang tot het materiaal.

Goed om te weten: Voor deze training zijn er géén toelatingseisen. Na +/- 20 studie uren waarin de e-learning doorlopen is en de bijbehorende oefen examens gemaakt zijn, ben je voldoende voorbereid om het examen succesvol af te leggen.

Zodra je alle stof hebt doorlopen en klaar bent voor het examen, gebruik je de code die op de voucher staat die je in een aparte mail hebt ontvangen van het exameninstituut (Peoplecert, Exin of APMG).
Met deze examenvoucher kun je inloggen bij het exameninstituut en het examen online (op je laptop met webcam) maken op een door jouw gewenst tijdstip en locatie.

Vragen over de e-learning of de examenprocedure? Bel gerust even: 088-2356600 en vraag naar de afdeling Education.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
Foundation Online 399
Totaal 399

Alle Pink Elephant prijzen zijn exclusief BTW.

Inschrijven

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere trainingen

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

 • Een nieuwe zorgwerkplek voor Cordaan tijdens corona

  Pink Elephant verzorgde een nieuwe werkplek voor zorgorganisatie Cordaan tijdens corona. In dit artikel wordt je meegenomen in…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual