COBIT® 2019 Foundation – e-learning

COBIT® 2019 Foundation – e-learning

Cursus details

Opleidingstype: E-learning
Aantal dagen: 1
Trainingskosten: € 229

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Richard de Boer

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

Pink Elephant uitgeroepen tot beste grote opleider van Nederland!

De beste Nederlandse opleiders van 2019 zijn weer bekendgemaakt door Springest, de grootste opleidingsvergelijker van Europa. Dit gebeurde donderdag 9 januari op de Beste Opleider van Nederland (BOVNL) Awards. Pink Elephant ging naar huis met de hoofdprijs: Beste Grote Opleider van Nederland.

En winnaars trakteren! Daarom bieden wij t/m 31 maart een selectie van onze trainingen met korting aan. Hier geldt de datum van bestellen, je kunt de training dus ook later doen.

COBIT staat voor: Control OBjectives for Information and related Technology. Oorspronkelijk was COBIT een framework dat gebruikt werd door IT auditors om de IT organisatie te beoordelen, maar inmiddels is COBIT 2019 (voorheen COBIT 5) uitgegroeid tot een overkoepelend framework dat organisaties helpt de waarde creatie van Information & Technology te optimaliseren. COBIT gaat over het linken van business doelstellingen aan I&T doelstellingen. Deze doelstellingen kunnen worden door vertaald naar Governance and Management Objectives, ieder met hun eigen specifieke processen. COBIT sluit daarbij aan op bekende standaarden en frameworks zoals: ITIL, en verschillende ISO normeringen.

COBIT stelt een organisatie in staat om een governance systeem op te zetten dat aansluit op de unieke context van een organisatie. Dit wordt bewerkstelligd door zogenaamde Design Factors in acht te nemen. Met een effectief governance system is een onderneming in staat waarde, bedrijfsmiddelen en risico’s te optimaliseren voor alle belanghebbende. COBIT helpt een organisatie bij het bepalen van de belangrijkste governance en management doelstellingen, door deze te vertalen vanuit de behoefte van belanghebbende en de ondernemingsstrategie. Deze doorvertaling wordt de Goals Cascade genoemd. Door de juiste doelstellingen in kaart te brengen kunnen ook de gewenste processen en geschiktheidsniveau ’s worden vast gesteld. Kortom: COBIT stelt u in staat om de aansturing van I&T aan te laten sluiten op de algemene bedrijfsbehoefte.

De huidige versie van COBIT heet COBIT 2019. Dit is de opvolger van COBIT 5 dat in 2012 gepubliceerd werd. COBIT 2019 is samengevat in een aantal publicaties van ISACA, de ontwikkelaar van het framework. De Foundation cursus richt zich specifiek op twee publicaties, namelijk: Introduction & Methodology, en Governance and Management Objectives. Na het doorlopen van deze cursus zal de cursist begrijpen hoe COBIT is opgebouwd en het COBIT 2019 foundation examen kunnen behalen. Bent u al in het bezit van een COBIT 5 certificaat? Dan kunt u op basis van deze cursus ook gemakkelijk het COBIT 2019 bridge examen behalen.

Met het Foundation examen heb je toegang tot de Design & Implementation certificeringen van COBIT 2019.

Lees verder Inklappen

Programma

Nadat je je hebt ingeschreven voor de COBIT® 2019 Foundation e-learning ontvang je een bevestigingsmail en een aparte mail met inloggegevens voor onze online leeromgeving. Hier volg je de e-learning en oefen je voor het examen. Je hebt één jaar onbeperkt toegang tot het materiaal.

Goed om te weten: Voor deze training zijn er géén toelatingseisen. Na +/- 20 studie uren waarin de e-learning doorlopen is en de bijbehorende oefen examens gemaakt zijn, ben je voldoende voorbereid om het examen succesvol af te leggen.

Zodra je alle stof hebt doorlopen en klaar bent voor het examen, kun je jezelf aanmelden bij ISACA isaca.org. De kosten van het examen zijn 175 dollar en je krijgt 20 CPE punten bijgeschreven op je account voor het maken van dit examen.

Vragen over de e-learning of de examenprocedure? Bel gerust even: 088-2356600 en vraag naar de afdeling Education.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
COBIT 2019 Foundation e-learning excl examen ACTIEPRIJS van 249,- voor: 229
Totaal 229

Alle Pink Elephant prijzen zijn exclusief BTW.

Inschrijven

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere trainingen

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

 • Pink Elephant uitgeroepen tot beste grote opleider van Nederland

  Pink Elephant is uitgeroepen tot beste grote opleider van Nederland tijdens de BOVNL Awards van Springest. In totaal…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual