COBIT 5.0 Foundation

COBIT 5.0 Foundation

Cursus details

Opleidingstype: klassikaal
Aantal dagen: 3
Trainingskosten: € 1.470

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Richard de Boer

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

COBIT 5.0 Foundation training

De waarde van veel organisaties bestaat vandaag de dag uit de informatie die zij bezitten. Deze informatie is gedurende de gehele levenscyclus nauw verbonden met technologie en daar moet verantwoordelijk mee worden omgegaan. Control Objectives for Information and related Technology (COBIT) is een framework voor het gestructureerd inrichten en beoordelen van een IT-beheeromgeving. CobiT is vanaf 1992 ontwikkeld door het Information Systems Audit and Control Association (ISACA) en het IT Governance Institute (ITGI). COBIT stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde Best Practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework hun controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

Door een aantal maatschappelijke ontwikkelingen en schandalen (de DotCom bubbel, het ENRON schandaal en de bankencrisis) staat de term “Governance” steeds hoger op de agenda van multinationals, overheidsinstellingen en zorginstanties. Hierbij is de wens om Governance op een structurele wijze en aan de hand van processen in te richten steeds groter geworden. Het COBIT framework biedt richtlijnen (in de vorm van ‘Control Objectives’) om Governance structureel in de organisatie door te voeren.

In 2012 is de laatste versie van COBIT (versie 5.0) door ISACA gelanceerd. Versie 5.0 is hiermee een combinatie geworden van COBIT 4.1, Val IT 2.0 en Risk IT. Ook de examens worden nu afgenomen op versie 5.0.

De Training
De training COBIT 5.0 Foundation biedt een structuur voor het inrichten van IT Governance en de daarmee samenhangende IT organisatie en IT architectuur. COBIT bestaat uit een aantal ‘best Practices’ op het gebied van IT Governance. Deze zijn verdeeld over IT processen die voor elke IT organisatie herkenbaar zijn. Binnen deze processen staan beheersdoelstellingen (Control Objectives) en bijbehorende maatregelen, prestatieindicatoren en volwassenheidsniveaus (maturity levels) centraal. CoBIT is met name gericht op beheersingsaspecten en minder op de gedetailleerde inrichting van IT processen, zoals dat bijvoorbeeld bij ITIL® het geval is. COBIT maakt een aansluiting tussen de bedrijfsvoering (business requirements) en hoe IT kan worden ingezet om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

De training COBIT 5.0 Foundation biedt zowel de businessmanagers alsmede de ict-manager een podium om samen op trekken. Het voorziet manager, auditor en gebruikers van een set algemeen geaccepteerde meetinstrumenten, indicatoren, processen en best practices die hen kunnen helpen bij het maximaliseren van de voordelen die informatietechnologie met zich meebrengt door middel van het implementeren van een geschikte mate van IT Governance en control binnen een organisatie.

Lees verder Inklappen

Programma

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

• The major drivers for the development of COBIT 5
• The business benefits of using COBIT 5
• The COBIT 5 Product Architecture
• The IT management issues and challenges that affect enterprises
• The five Key Principles of COBIT 5 for the governance and management of Enterprise IT
• How COBIT 5 enables IT to be governed and managed in a holistic manner for the entire enterprise
• How the COBIT 5 processes and the Process Reference Model (PRM) help guide the creation of the five Principles and the seven Governance and Management Enablers
• The basic concepts for the Implementation of COBIT 5
• The basic concepts of the new Process Assessment Model
• COBIT 5 guides and how they interrelate

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
COBIT 5.0 Foundation - Examen 170
COBIT 5.0 Foundation - Trainingskosten 1.300
Totaal 1.470

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Lesplanning

Startdatum Locatie Kosten Inschrijven
maandag 15 oktober 2018 Nieuwegein € 1.470 Inschrijven
woensdag 5 december 2018 Naarden € 1.470 Inschrijven

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Andere trainingen

 • SABSA Foundation

  SABSA® (Sherwood Applied Business Security Architecture) is een bewezen framework voor Enterprise Security Architetctuur en aanpak voor risicomanagement binnen zowel…

  Lees meer
 • DevOps Fundamentals

  De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen: Nadat de deelnemers de training…

  Lees meer

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blog

 • Een wereld zonder ITIL®? Time 4 ITIL® 4

  Hoe zou de wereld eruitzien zonder ITIL®? Deze vraag hebben we onlangs aan onze cursisten gesteld en het…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual