ITIL® 4 Managing Professional – Transition Module

ITIL® 4 Managing Professional – Transition Module

Cursus details

Opleidingstype: Klassikaal
Aantal dagen: 5
Trainingskosten: € 2.350

Direct inschrijven Print informatie

Inhoud van de training

Deze vijfdaagse cursus bereidt u voor op het examen dat leidt tot het ITIL 4 certificaat: Managing Professional en is alleen beschikbaar voor ITIL V3 Experts of elke persoon met een minimum van 17 ITIL V3 credits.

De cursusinhoud geeft een holistisch beeld van de belangrijkste leerpunten en kennis die IT-managementprofessionals nodig hebben over belangrijke organisatorische en zakelijke onderwerpen die verband houden met het nieuwe Service Value System (SVS) van ITIL 4 en de verschillende onderdelen daarvan.

De cursus
Gedurende deze cursus krijg je inzicht in de volgende onderwerpen:

 • Een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen het ITIL v3 servicemanagementmodel in vijf fasen van de levenscyclus van IT en de 26 processen en functies van ITIL v3, in vergelijking met het ITIL 4-model van het servicewaardesysteem en zijn 34 praktijken.
 • Een overzicht van het SVS-model en de onderdelen ervan: de waardeketen van de dienstverlening, zeven leidende principes, vier bedrijfsdimensies, governance, voortdurende verbetering en een overzicht van de 34 praktijken van ITIL 4, die zijn gegroepeerd in drie operationele stromen (algemeen management, servicemanagement en technisch management).
 • Kernconcepten en lessen uit de drie ITIL 4 geavanceerde IT-specialistische cursussen: Creëren, leveren en ondersteunen; Stakeholderwaarde stimuleren; High Velocity IT.
 • Belangrijkste concepten en lessen uit het ITIL Strategist geavanceerde boek en cursus – “Direct, Plan & Improve”.
 • Een overzicht en uitgebreide bespreking van de te behandelen agendapunten, aan het einde van elke module.
 • Oefenexamens en ruime gelegenheid om de belangrijkste concepten die nodig zijn voor het examen te versterken.
Lees verder Inklappen

Programma

De ITIL® 4 Managing Professional Transition Module duurt vijf dagen en vindt plaats op onze locatie in Naarden. We beginnen altijd om 10:00 en zorgen voor een fijne ontvangst en een lekkere lunch.

Nadat je de inschrijving hebt voltooid, ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving. Onze trainingen bieden wij in sommige gevallen op meerdere locaties aan. Het kan dan zo zijn dat er onvoldoende inschrijvingen zijn om deze op meerdere locaties te laten doorgaan. We voegen de groepen dan samen en maken er één klas van. Dit heeft soms tot gevolg dat de trainingslocatie wijzigt. Mocht dit het geval zijn, dan wordt dit uiterlijk twee weken vóór aanvang van de training gecommuniceerd.

Je ontvangt van ons dan ook de definitieve uitnodigingsbrief. In een aparte mail ontvang je je inloggegevens naar ons online leerplatform. Hier vind je alle lesmaterialen en kan je de stof vast bestuderen. Alle kosten voor de lesmaterialen zijn inbegrepen in de prijs. Indien er een lesboek aanwezig is bij je cursus, ontvang je deze op de eerste dag van de training.

Op de eerste dag van de training worden de examenvouchers verzonden. Met deze examenvoucher kun je inloggen bij het exameninstituut en het examen online (op je laptop met webcam) maken op een door jouw gewenst tijdstip en locatie.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van onze examensessies. Deze vinden altijd de eerste maandag van de maand plaats in Naarden. Hier kun je dan de paper-based versie van het examen maken. Mocht je gebruik willen maken van deze service, stuur dan uiterlijk één week voordat de training begint een mail naar opleidingen@pinkelephant.nl.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
ITIL® 4 Managing Professional Transition Module - incl. examen 2.350
Totaal 2.350

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW.

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere trainingen

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

 • Een nieuwe zorgwerkplek voor Cordaan tijdens corona

  Pink Elephant verzorgde een nieuwe werkplek voor zorgorganisatie Cordaan tijdens corona. In dit artikel wordt je meegenomen in…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual