Lean IT Leadership

Lean IT Leadership

Cursus details

Opleidingstype: klassikaal
Aantal dagen: 3
Trainingskosten: € 1.745

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Richard de Boer

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

LeanIT Leadership
Lean IT® richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen. Na succesvolle toepassing in productie (Lean manufacturing) en dienstverlening (Lean services), maakt de toepassing van Lean in IT de laatste jaren een sterke ontwikkeling door. De Lean principes hebben betrekking op het verhogen van de waarde voor de klant, het verwijderen van verspilling (werk dat geen waarde toevoegt), het management als facilitator, het betrekken van alle medewerkers in de organisatie, continue verbetering en waarde borgen met minder werk. Streeft u naar het betrouwbaar en op het juiste moment ontwikkelen, realiseren en leveren van de juiste klantwaarde tegen de laagst mogelijke kosten? U wilt op een professionele wijze de Lean IT-transformatie ondersteunen in lijn met de gekozen strategie?

Organisaties zien steeds meer in dat zij voordeel kunnen behalen door Lean IT® toe te passen binnen de IT leverende afdelingen.

In elke publicatie over de toepassing van Lean principes binnen organisaties wordt verwezen naar het cruciale belang van leiderschap voor het slagen van dergelijke initiatieven, of het mislukken daarvan als het aan leiderschap ontbreekt. Dit is dan ook de reden waarom deze Lean IT Leadership training een prominente plaats heeft in het certificeringsschema van de Lean IT Association. Er zijn talloze publicaties verschenen over leiderschap, vele over leiderschap in de IT, beduidend minder over Lean leiderschap en slechts enkele over Lean leiderschap binnen de IT context. In deze Leadership training worden gepubliceerde ideeën over leiderschap, Lean leiderschap en leiderschap in de IT gecombineerd met praktijk ervaringen van Lean IT-professionals. Deelnemers krijgen zo een uitgebreide, veelzijdige kijk op Lean leiderschap binnen de IT.

De training
De LeanIT Leadership training is een driedaagse training waarin we uitgebreid stilstaan bij de belangrijkste elementen van Lean Leadership, zoals de kernbegrippen, Het Leadership Development Model en de transformatie van de organisatie naar Lean. Tevens wordt er stil gestaan bij zelfontwikkeling, het ontwikkelen van anderen en het bouwen van teams. We geven praktische handvatten over hoe Lean Leiderschap toe te passen in de praktijk en we bereiden u voor op het examen.

Lees verder Inklappen

Programma

Leerdoelen
Na het volgen van deze training ben je bekend met de belangrijkste begrippen uit LeanIT Leadership en beschik je over de volgende vaardigheden:
• Inzicht in het concept van Lean leiderschap;
• Inzicht in de toepassing van Lean leiderschap in de IT context;
• Toepassen van het Lean IT leiderschap ontwikkelingsmodel;
• Ontwikkelen tot een Lean IT leider;
• Anderen helpen om zich te ontwikkelen tot Lean IT leiders;
• De visie en doelen van de organisatie op elkaar afstemmen;
• Inzicht in het concept van organisatieverandering;
• Inzicht in hoe je de leiding kunt nemen bij het veranderen van jouw organisatie.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
Lean IT Kaizen/Leadership - Trainingskosten 1.500
Lean IT Kaizen/Leadership - Examen 245
Totaal 1.745

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Lesplanning

Startdatum Locatie Kosten Inschrijven
woensdag 10 oktober 2018 Naarden € 1.745 Inschrijven
donderdag 11 oktober 2018 's Hertogenbosch € 1.745 Inschrijven
maandag 10 december 2018 Naarden € 1.745 Inschrijven
maandag 10 december 2018 's Hertogenbosch € 1.745 Inschrijven
Bekijk de volledige planning Inklappen

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Andere trainingen

 • ITIL Practitioner

  ITIL® Practitioner ITIL® staat voor de Information Technology Infrastructure Library, en is in de jaren tachtig door Pink Elephant op…

  Lees meer
 • Agile/SCRUM Product Owner

  Agile Scrum Product Owner Deze tweedaagse Agile SCRUM Product Owner training combineert Agile-methoden en Scrum praktijken met praktische opdrachten. De…

  Lees meer
 • ITIL Intermediate SOA

  ITIL Service Offerings and Agreements training De training ITIL Service Offerings and Agreements is een module voor professionals die te…

  Lees meer
 • Agile/SCRUM Master

  Agile Scrum Master Deze tweedaagse Agile SCRUM Master training combineert Agile-methoden en Scrum praktijken met praktische opdrachten. De training geeft…

  Lees meer

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blog

 • Een wereld zonder ITIL®? Time 4 ITIL® 4

  Hoe zou de wereld eruitzien zonder ITIL®? Deze vraag hebben we onlangs aan onze cursisten gesteld en het…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual