Lean Yellow Belt – e-learning

Lean Yellow Belt – e-learning

Cursus details

Opleidingstype: E-learning
Trainingskosten: € 350

Direct inschrijven Print informatie

Inhoud van de training

Lean is een manier van denken, een levenshouding of filosofie. Grote woorden? Allerminst! Lean gaat over gedrag, over bedrijfscultuur en over leiderschapsstijlen. Kortom: de manier waarop we in een organisatie met elkaar en met onze klanten omgaan. Hoe concreet wilt u het hebben?

Bij Lean staat de klant centraal. De methode helpt medewerkers hun werk beter te doen waardoor klanten betere diensten en producten krijgen én werknemers meer plezier in hun werk hebben. En als klanten en medewerkers tevreden zijn, profiteert de organisatie ook. Door te werken met Lean verlopen processen efficiënter, tegen lagere kosten en met hogere opbrengsten. Het doel van Lean is overigens nooit om alleen maar kosten te besparen, maar het is vaak wel een belangrijk positief bijeffect.

Lean werd oorspronkelijk veel toegepast in productieomgevingen en fabrieken. Maar juist buiten de industrie groeit de toepassing ervan de laatste jaren bijzonder hard. In sectoren als de zorg, het bankwezen en de accountancy, de advocatuur en bij de overheid: overal wordt Lean inmiddels met succes ingevoerd en toegepast.

Lean heeft drie niveaus: Yellow Belt, Green Belt en Black Belt. Deze Active Lean training richt zich op de basis: de Yellow Belt. Voor organisaties die met Lean willen werken is het essentieel dat alle collega’s dit niveau beheersen. Voor velen is het de eerste kennismaking met Lean en cruciaal om iedereen door dezelfde bril naar de wereld te laten kijken.

Lees verder Inklappen

Programma

Nadat je je hebt ingeschreven voor de Lean Yellow Belt e-learning ontvang je een bevestigingsmail en een aparte mail met inloggegevens voor onze online leeromgeving. Hier volg je de e-learning en oefen je voor het examen. Je hebt één jaar onbeperkt toegang tot het materiaal.

De training is opgebouwd uit 5 modules, in lijn met de 5 basisprincipes van Lean. Elke module bestaat uit 10 hoofdstukken. Een hoofdstuk bevat videocolleges, een aantal korte testvragen op basis van een praktijkcasus en een e-magazine. Iedere module wordt afgesloten met een toets van 10 meerkeuzevragen.

De training is praktisch en sluit aan bij de praktijk van alledag. Ze zet u aan het denken over wat u nu doet, hóe u dat doet en hoe het met de principes van Lean nog veel beter kan. In de videocolleges leggen we veel uit en de cases en bijbehorende toetsvragen maken dat u de stof écht gaat begrijpen.

Wanneer u alle modules heeft doorlopen, ontvangt u een uitnodiging om de training af te ronden tijdens een halfdaags seminar op lokatie onder leiding van een Lean-expert. Dit zijn inspirerende sessies waar u andere deelnemers ontmoet en gezamenlijk een Lean-game speelt zodat u de geleerde theorie praktisch kunt toepassen. Aan het einde van dit seminar wordt u in de gelegenheid gesteld de eindtoets te maken. Deze bevat 30 vragen. Bij succesvolle afronding daarvan ontvangt u het Yellow Belt certificaat met een verwijzing naar de LCS accreditatie.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
Foundation Online - Trainingskosten + Examen 350
Totaal 350

Alle Pink Elephant prijzen zijn exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid om tegen een opslag van 10% te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Inschrijven

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere trainingen

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

 • Deelnemen Workshop TimeXtender?

  Wilt u weten waar de kracht ligt van het Warehouse Management Platform TimeXtender? En welke voordelen het…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual