SIAM Foundation

SIAM Foundation

Cursus details

Opleidingstype: Klassikaal
Aantal dagen: 2
Trainingskosten: € 1.820

Direct inschrijven Print informatie

Trainer

Richard de Boer

is een van onze gecertificeerde trainers

+31882356655
Neem contact op

Inhoud van de training

Service Integration And Management (SIAM) is een methodologie die wordt gebruikt om meerdere serviceproviders te beheren en deze naadloos te integreren. Zodoende wordt er één IT-organisatie neergezet die volledig georienteerd is op de “business” van een organisatie.

Service Integration and Management (SIAM) heeft ook een synoniem: multi-sourcing-integratie (MSI). In het kader van deze certificering wordt alleen de term Service-Integration And Management gebruikt.

De training SIAM is bedoeld om inzicht te geven in de basisprocessen van servicemanagement en is daarom geschikt voor eigenlijk alle professionals die geïnteresseerd zijn in de praktijken van SIAM of die deze methodologie willen implementeren in een organisatie. Verder is deze SIAM®-certificering bedoeld voor leveranciers die dienstenintegratie- en beheermodellen willen implementeren en beheren.

Lees verder Inklappen

Programma

De SIAM training duurt twee dagen en vindt plaats op een van onze locaties in Naarden of Den Bosch. We beginnen altijd om 10:00 en zorgen voor een fijne ontvangst en een lekkere lunch.

Goed om te weten: Voor deze training zijn er géén toelatingseisen. Om het bijbehorende examen succesvol af te kunnen ronden zullen naast de training dagen nog +/- 4 studie uren benodigd zijn.

Nadat je de inschrijving hebt voltooid, ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving. Onze trainingen bieden wij in sommige gevallen op meerdere locaties aan. Het kan dan zo zijn dat er onvoldoende inschrijvingen zijn om deze op meerdere locaties te laten doorgaan. We voegen de groepen dan samen en maken er één klas van. Dit heeft soms tot gevolg dat de trainingslocatie wijzigt. Mocht dit het geval zijn, dan wordt dit uiterlijk twee weken vóór aanvang van de training gecommuniceerd.

Je ontvangt van ons dan ook de definitieve uitnodigingsbrief. In een aparte mail ontvang je je inloggegevens naar ons online leerplatform. Hier vind je alle lesmaterialen en kan je de stof vast bestuderen. Alle kosten voor de lesmaterialen zijn inbegrepen in de prijs. Indien er een lesboek aanwezig is bij je cursus, ontvang je deze op de eerste dag van de training.

Op de eerste dag van de training worden de examenvouchers verzonden. Met deze examenvoucher kun je inloggen bij het exameninstituut en het examen online (op je laptop met webcam) maken op een door jouw gewenst tijdstip en locatie.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van onze examensessies. Deze vinden altijd de eerste maandag van de maand plaats in Naarden of Den Bosch. Hier kun je dan de paper-based versie van het examen maken. Let op: hier wordt 75 euro extra voor in rekening gebracht. Mocht je gebruik willen maken van deze service, stuur dan uiterlijk één week voordat de training begint een mail naar opleidingen@pinkelephant.nl.

Lees verder Inklappen

Kostenspecificatie

Omschrijving Kosten
SIAM Foundation - Trainingskosten 1.650
SIAM Foundation - Examen 170
Totaal 1.820

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid om tegen een opslag van 10% te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Lesplanning

Startdatum Locatie Kosten Inschrijven
donderdag 4 april 2019 's Hertogenbosch € 1.820 Inschrijven
donderdag 4 april 2019 Naarden € 1.820 Inschrijven
maandag 1 juli 2019 's Hertogenbosch € 1.820 Inschrijven
maandag 1 juli 2019 Naarden € 1.820 Inschrijven
Bekijk de volledige planning Inklappen

Incompany

Incompany training op maat & bij u op locatie.
Niet ieder opleidingsdoel is hetzelfde: leren wordt steeds meer aangepast naar de wensen en behoeften van organisaties en individuen. De inhoud van incompany trainingen kan geheel op de wensen en kennisbehoefte van uw organisatie worden afgestemd.

Voordelen van incompany trainingen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u uitkomt
 • Op uw eigen locatie; geen reistijd

Vraag een adviesgesprek aan

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Andere trainingen

 • ITIL Service Strategy

  De strategische kant van services binnen de Service Lifecycle mag niet onderschat worden. Aansluiting van IT bij de business is…

  Lees meer
 • ASL 2 Foundation

  De Application Services Library (ASL) is een publieke standaard voor de inrichting van Applicatiemanagement. Applicatiemanagement omvat onder ander beheer, onderhoud…

  Lees meer
 • ITIL Practitioner

  ITIL® staat voor de Information Technology Infrastructure Library, en is in de jaren tachtig door Pink Elephant op de Nederlandse…

  Lees meer
 • Lean IT Kaizen

  Lean IT Kaizen Lead Lean IT® richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen. Na succesvolle toepassing in…

  Lees meer

Artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blog

 • ITIL® 4: eindelijk meer oog voor lean, agile en DevOps

  Computable interviewde onze trainer Jaap Germans over het gloednieuwe ITIL…

Bekijk ons blog

Referenties

 • CSC
 • Old Mutual