Starter

Young Potentials aan het woord

Starter Young Potentials aan het woord

Testimonial Habiba

Waarom koos je voor de ICT-branche?
Ik heb ICT altijd leuk gevonden als hobby. Vroeger had ik nooit verwacht dat je als meisje een carrière binnen de ICT kon maken. Daarom ging ik Communicatie studeren: een leuke opleiding, maar het leukste eraan vond ik de dingen die ik op de computer kon doen. In mijn vrije tijd monteerde ik video’s en filmpjes en hielp familieleden met het installeren van hard- en software. Tijdens mijn studie heb ik veel websites gebouwd, voor schoolprojecten maar ook voor verschillende kennissen die een eigen webshop opzetten. Bij mijn bijbaan in het ziekenhuis kwamen collega’s met computerproblemen ook altijd eerst naar mij toe. Zo werd de liefde voor de ICT toch weer aangewakkerd. Omdat ik geen volledige studie wilde volgen maar graag wilde werken, ben ik op zoek gegaan naar Traineeships in de ICT. Zo kwam ik bij Pink Elephant uit.

Wat sprak je aan aan Pink Elephant?
Tijdens het eerste telefoongesprek was er direct een klik, er werd oprecht interesse getoond. Bij Pink Elephant ben je geen nummer: het gaat erom wie je bent als persoon. Collega’s kennen je bij naam en je kan bij iedereen makkelijk terecht. Het voelde gewoon goed en vertrouwd. Minstens zo belangrijk is natuurlijk dat het traject van Pink Elephant perfect aansluit op datgene waar ik naar op zoek was: werken en veel leren.

Hoe ervaar je het Young Potential Programma tot nu toe?
Het is precies zoals ik verwacht had: hard werken en zoveel mogelijk leren, wel met gezonde werk-privé balans. Het traineeship is een leuke en uitdagende combinatie van zowel techniek, creativiteit, en ontwikkeling als de mogelijkheid om je te specialiseren en samen te werken met verschillende disciplines. Het valt me reuze mee dat ik zonder IT-achtergrond alle certificaten tot nu toe in één keer heb gehaald. En de handleiding die ik mocht schrijven werd gelijk in gebruik genomen, dat was erg gaaf.

Hoe ervaar je het feit dat je geen ICT achtergrond hebt, maar wel direct in de ICT aan het werk bent?
Ik vond het in het begin best spannend om te beginnen, vooral omdat andere trainees al wel ervaring hadden in de ICT, maar tijdens mijn eerste dag werd ik goed ontvangen en kon ik bij iedereen terecht voor vragen. Het helpt enorm dat ik dingen snel oppik – als iets één keer wordt uitgelegd, snap ik het meestal meteen en onthoud ik het. Ik ben nog niet met een onderwerp of project vastgelopen. Je wordt niet in het diepe gegooid op de servicedesk, pas als je daar aan toe bent kan je meldingen en dergelijke alleen oppakken.

Waar houd jij je nu mee bezig op de servicedesk?
Ik werk bij bloedbank Sanquin, een klant van Pink Elephant, op locatie. Daar ben ik met negen andere collega’s onderdeel van de helpdesk. Wij zijn single point of contact voor alle Sanquin locaties. Er is een inloopbalie en mensen kunnen langskomen met hardware zoals laptops en telefoons voor support. Bijvoorbeeld voor het installeren van applicaties en updates maar ook het instellen van een e-mailaccount. Ook schrijf ik handleidingen om gebruikers te helpen met het installeren en instellen van allerlei zaken. Als je meer verantwoordelijkheden wilt, kan je deze krijgen. Dat is erg fijn als trainee omdat je dan nog meer leert en jezelf kan ontwikkelen.

Welke functie(s) ambieer je binnen Pink Elephant?
Eerst dacht ik aan systeembeheer, maar nu neig ik meer richting cybersecurity en informatiebeveiliging, daar is veel over te doen en dat spreekt me aan. Op termijn wil ik hier ook naartoe groeien, als ondersteuning van de Security Officer bijvoorbeeld. Maar voorlopig wil ik vooral veel leren, het traject goed doorlopen en mezelf breed ontwikkelen.

Zou je Pink Elephant en het traineeship aanraden?
Zeker! Als je net als ik geen ICT-achtergrond hebt, is dit traineeship een mooie manier om in de ICT terecht te komen en tegelijkertijd goed opgeleid te worden. Pink Elephant luistert oprecht naar je en kijkt of je past bij het bedrijf, in plaats van je ‘gewoon’ aannemen om targets te halen of vacatures te vullen. Achteraf denk ik: dit had ik veel eerder moeten doen! Ik ben heel blij dat ik bij Pink Elephant terecht ben gekomen. Je bouwt een relatie op. De mensen zijn open en gezellig, het voelt meteen goed. Ook worden vanuit Pink Elephant leuke activiteiten georganiseerd – er is een wekelijkse bootcamp en dit jaar ook een skitrip, waar ik me voor heb aangemeld.