Hardware Services

Hardware Services

Pink Elephant is een echte one-stop ICT-partner. In alle fases van de levenscyclus van hard- en software levert Pink Elephant diensten. Korte communicatiekanalen zorgen voor snelle, professionele en efficiënte dienstverlening.

Werkplek Lifecycle Management

Werkplek Lifecycle Management Hardware (WLMH) is een systematische aanpak van device beheer. WLMH is een continue proces wat ervoor zorgt dat gebruikers altijd beschikken over een goed werkend device en bijbehorende accessoires.

Het helpt om samen te werken met een partner die verstand heeft van dit onderwerp. Pink Elephant kijkt naar uw specifieke situatie en ondersteunt in alle fases van de levenscyclus.

Download de Factsheet WLMH

Advisering & Inkoop

Voldoet uw hard- en software aan de behoeften van uw medewerkers en klanten? Is uw netwerkomgeving efficiënt genoeg ingericht voor uw toekomstige bedrijfsvoering?
Pink Elephant kijkt graag samen met u naar uw huidige en toekomstige behoeften. Zodat u toekomstbestendige oplossingen kiest. Een roadmap, netwerk-scan en DaaS (Device as a Service) zijn bijvoorbeeld allemaal aspecten waar Pink Elephant u graag bij ondersteunt.

 

Levering, Installatie & Uitrol

Het uitrollen van nieuwe hard- of software of het verhuizen van uw bedrijfsactiviteiten kan complex zijn. U wilt daar zo weinig mogelijk tijd aan kwijt zijn en er vooral geen risico mee lopen.
Pink Elephant kan het hele proces voor u regelen. Vanaf de levering tot aan de installatie en uitrol. Denk hierbij aan het uitgepakt leveren van ICT-apparatuur, installatie en uitrol door heel Nederland, het imagen, taggen en het up to date houden van de CMDB.
Daarnaast verzorgt Pink bijvoorbeeld ook gebruikerstrainingen. Zo bent u verzekerd van een optimale inzet van uw middelen.

Beheer & Support

Pink Elephant helpt organisaties met alle aspecten van de inzet van hard- en software. Denk hierbij aan MDM (Mobile device Management), levering en support van computers, servers, internetverbindingen, clouddiensten, (online) back-up-oplossingen, en dergelijke. Pink Elephant zorgt ervoor dat alle onderdelen optimaal met elkaar samenwerken en beheert uw ICT op een gestructureerde, professionele wijze.
Ook kan Pink Elephant voorraadbeheer verzorgen voor organisaties. Hiermee heeft u altijd voldoende voorraad beschikbaar om snel te kunnen reageren op vraag naar hardware. De voorraad wordt dan automatisch aan de ‘achterkant’ aangevuld met nieuwe hardware, tot het overeengekomen niveau.

Gecontroleerd Hardware Afvoeren

Pink Elephant kan tenslotte ook in de laatste fasen van de levenscyclus van hardware helpen. Hardware die retour komt beoordelen we op de specificaties en algemene staat van de apparatuur. Waar mogelijk wordt de hardware veilig ontdaan van data, schoongemaakt en opnieuw ingezet. Als de hardware niet opnieuw gebruikt kan worden, voeren we deze af. We noemen dat IT Asset Disposition (ITAD). ITAD komt neer op het afvoeren van oude hardware zonder zorgen:

  • Privacy is bij het afvoeren van hardware en datadragers van het grootste belang. Pink Elephant is daarom gespecialiseerd in het gecertificeerd verwijderen van data. Wanneer dat nodig is, ontvangt u ook een vernietigingscertificaat voor auditdoeleinden.
  • ICT-apparatuur wordt op een milieuverantwoorde wijze afgevoerd. Hierbij worden de WEEE-richtlijnen van de overheid nageleefd.
  • De restwaarde van hardware wordt verrekend. Deze kan echter ook in uw naam aan een goed doel worden gedoneerd.
Download de Factsheet ITAD
Brigitte Jacobs

Manager Hardware Services

Brigitte Jacobs

Manager Hardware & Software Services +31643378580