Snel weer aan de slag na een incident 

PinkDR: Disaster Recovery

Snel weer aan de slag na een incident  PinkDR: Disaster Recovery

Data bescherming is essentieel, maar beschikbaarheid is misschien nog crucialer. Met een veilige kopie van je bedrijfsdata in de cloud ben je beschermd tegen dataverlies, maar na een calamiteit of cyberaanval is je IT-omgeving niet direct weer operationeel. Hiervoor heb je een Disaster Recovery oplossing nodig: DMaaS DR van Pink Elephant, om snel weer up en running te zijn.

DMaaS Disaster Recovery (DR) van Pink Elephant 

Wil je de zekerheid dat je systemen altijd up-and-running zijn? Kies dan voor de dienstverlening van Pink Elephant. Als een van de pioniers in Nederland hebben we Disaster-Recovery-as-a-Service (DMaaS DR) ontwikkeld, waarmee we al talloze organisaties wereldwijd hebben geholpen. Met DMaaS DR:

 • Helpen we je snel weer operationeel te zijn na een calamiteit.
 • Creëren we een veilige off-site kopie van je bedrijfskritische informatie.
 • Kan je IT-omgeving efficiënt worden hersteld en online gebracht in de Pink Elephant-cloud.
 • Werken we samen met jou aan een DR Plan, dat we jaarlijks testen.
 • Heb je toegang tot bewezen en stabiele technologie van onder andere Commvault, Zerto, Cohesity en NetApp.

Veel bedrijven en enterprise organisaties, zowel nationaal als internationaal, hebben al voor ons gekozen. Wil je meer weten over de diensten van Pink Elephant? Neem dan contact met ons op of bel +31 88 235 66 55.

Meer over DMaaS Disaster Recovery  

Disaster Recovery, vaak gebruikt als aanvulling op DMaaS Back-up, maakt gebruik van een off-site datakopie om je bedrijfskritische servers te herstellen en weer online te brengen in de Pink Elephant-cloud. Met een beveiligde netwerkverbinding hebben je medewerkers na een calamiteit snel weer toegang tot hun systemen en gegevens.

Verschillende niveaus en DR Plan

Je kunt kiezen voor onze DMaaS DR dienst op verschillende niveaus, afgestemd op de hoeveelheid data en de hersteltijd die je wenst. De dienst is ook inzetbaar voor specifieke bedrijfssoftware. Als onderdeel van de dienst ontwikkelen we samen met jou een DR Plan, waarin je wensen en praktische zaken worden vastgelegd. We testen dit plan jaarlijks om de effectiviteit te garanderen, en monitoren gedurende het jaar de performance en periodiek evalueren we samen of de gekozen oplossing nog steeds aan je wensen voldoet.

Disaster Recovery: wat is het eigenlijk?

Disaster Recovery (DR) gaat over het snel weer op de been zijn van je bedrijf na een calamiteit, zoals een natuurramp, hack of ransomware-aanval. Dit omvat het herstellen van toegang tot data, hardware, software, netwerkapparatuur, stroom en connectiviteit. Het doel is om de downtime te minimaliseren, omdat verstoringen kunnen leiden tot omzetdaling, imagoschade en ontevredenheid bij klanten. En hoe langer het duurt, hoe groter de impact. Efficiënte Disaster Recovery strategieën zoals DMaaS DR zijn cruciaal en worden vaak ondersteund door een solide Disaster Recovery Plan. Wil je hier meer over weten? Download ons gratis E-Book!

Op zoek naar een Disaster Recovery Plan?

Je reactie op een calamiteit staat in een Disaster Recovery plan. Dit gedetailleerde document beschrijft de procedures om je organisatie voor te bereiden op een snelle hersteltijd bij een ongepland incident. Zo’n plan is vaak een samenwerking met externe leveranciers zoals Pink Elephant. Met een goed DR Plan, dat regelmatig wordt getest, beperk je de impact van een incident en hervat je snel je kernactiviteiten.

Inhoud van een Disaster Recovery Plan

Een Disaster Recovery Plan van Pink Elephant is een roadmap voor veerkracht en herstel. Het bevat:

 • Gedetailleerde Reactie-instructies: Hoe je organisatie moet reageren bij een calamiteit, met een duidelijke rolverdeling.
 • DR-Proces: Een stapsgewijze aanpak voor het herstel van bedrijfskritische systemen.
 • Taken en Verantwoordelijkheden: Wie doet wat, zodat iedereen weet hoe te handelen.

Stappen bij het Opstellen van een DR Plan:

 • Assessment: Analyse van de omgeving, servers en applicaties, gebaseerd op het CIA TRIAD model (Confidentiality, Integrity & Availability).
 • KPI’s Stellen: Bepalen van cruciale prestatie-indicatoren zoals RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective).
 • DR-Locatie(s) Bepalen: Kiezen van de locatie(s) waar herstelwerkzaamheden plaatsvinden.
 • Regelmatig Testen: Om te verzekeren dat het plan effectief is en blijft.

Disaster Recovery Werkboek

Om je te ondersteunen bij het opstellen van een volledig en effectief Disaster Recovery Plan, biedt Pink Elephant een praktisch werkboek aan. Dit werkboek gidst organisaties door de eerste stappen en is gratis aan te vragen, zodat je direct aan de slag kunt met het versterken van je bedrijfscontinuïteit.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tim de Zwart

Neem contact op met

Tim de Zwart

Accountmanager +31615458365

Pink Elephant heeft echte vakmensen in dienst. Ik heb genoeg plannen, ideeën en projecten die ik in de toekomst graag met hen wil gaan uitvoeren.

Pink Elephant heeft echte vakmensen in dienst. Ik heb genoeg plannen, ideeën en projecten die ik in de toekomst graag met hen wil gaan uitvoeren.
Ron Koehorst IT-manager
Bekijk de case