NLR implementeert backup met NetApp technologie

NLR

NLR implementeert backup met NetApp technologie NLR

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. NLR was op zoek naar een snelle back-up oplossing en kwam uit bij NetApp en DMP.

Bij de implementatie van een systeem komt niet alleen vertrouwen in het product kijken; vertrouwen in de mensen die het moeten implementeren is net zo cruciaal.

Hugo van Dort Senior beheerder

Voordelen van de nieuwe backupomgeving

De nieuwe back-up op basis van NetApp technologie levert voor het NLR vele voordelen op. Om te beginnen is het nieuwe systeem eenvoudig schaalbaar en is het maken van applicatieconsistente snapshot en replicatie in een handomdraai geklaard. De systemen van NetApp bieden meer dan voldoende ruimte om data(pieken) op te vangen. Het NLR heeft nu alles in huis om heel snel weer te herstellen van een calamiteit of incident. De dubbel uitgevoerde configuratie geeft het bedrijf gemoedsrust. Hugo van Dort: “Onze offsite kopie bevindt zich op een behoorlijke afstand, en de twee vestigingen zijn middels een redundante Fibre Channel-glasverbinding op elkaar aangesloten. We kunnen, als het moet, alles faciliteren vanuit één vestiging, waardoor de processen van het bedrijf niet stil komen te liggen.” Hugo van Dort: “Wij maken, door de implementatie van Microsoft Hyper-V met SMB3, nu gebruik van bestandsstorage in plaats van blokstorage. Omdat NetApp al werkte met bestandsstorage, heeft deze efficiëntieslag voor ons geresulteerd in een forse capaciteitsbesparing. Sterker nog: wij hebben het storagegebruik zelfs kunnen verlagen met een factor drie.”

Meer weten? Neem contact op met

Armand Hettinga

Accountmanager +31613908113
Neem contact op

Meer cases Alle cases