Case

Qizini

Case Qizini

Qizini is een Nederlandse fabrikant van voedingsproducten als voorverpakte broodjes, wraps en salades. In 2013 werd een van de drie fabrieken afgesplitst, inclusief de bestaande IT-infrastructuur, die was gebaseerd op de oplossingen van Exact. Als gevolg moest Qizini deze complexe omgeving met een hoge tijdsdruk opnieuw opbouwen. Samen met Pink Elephant bouwde Qizini echter in hoog tempo een nieuwe cloud-infrastructuur, inclusief mobiele werkplekken.

Pink Elephant heeft echte vakmensen in dienst. Ik heb genoeg plannen, ideeën en projecten die ik in de toekomst graag met hen wil gaan uitvoeren.

Ron Koehorst IT-manager

Mobiliteitsvoordelen voor Qizini

Bij organisaties in de food-sector draait alles om logistiek en operationele efficiëntie. Er wordt immers gewerkt met versproducten, die door hun beperkte houdbaarheid zo snel mogelijk in de schappen van supermarkten en tankstations moeten belanden. IT-manager Ron Koehorst stond voor een grote uitdaging. De geoliede IT-machine op de afgestoten bedrijfslocatie bevatte namelijk veel maatwerk. Hierdoor was een migratie naar de cloud een behoorlijke uitdaging. “We konden nog tot februari van de bestaande IT-gebruik maken,” vertelt Koehorst. “Maar daarna moest onze eigen nieuwe omgeving draaien. We produceren zo’n 30 miljoen producten per jaar en de hele planning en productie draait op ons ERP-pakket van Exact.”

Door de oplossing van Pink Elephant is de maatwerksoftware zoveel mogelijk vervangen door standaardfunctionaliteit. De bestaande eigen IT-infrastructuur is vervangen door een bedrijfsomgeving uit het datacenter van Pink Elephant. Qizini bespaart zo op de aanschaf en het onderhoud van een eigen IT-infrastructuur. De nieuwe werkplek is volledig mobiel te benaderen, de uitbesteding biedt mogelijkheden voor nieuwe innovaties en tenslotte is Qizini van 4 FTE aan IT-personeel voor 3 locaties naar 1 FTE voor 2 locaties gegaan.

Download de complete case

Meer weten? Neem contact op met

Rob van Rinsum

CEO +31629528835
Neem contact op

Meer cases Alle cases

 • aardappelen

  Agrico

  Agrico is een aardappelhandelshuis uit Emmeloord dat al 40 jaar aardappelrassen kweekt en verhandelt.

  Lees meer
 • planten

  Modiform

  Pink Elephant heeft Modiform geholpen met het stabiliseren van de IT-omgeving en…

  Lees meer
 • NLR

  NLR

  NLR was op zoek naar een snelle back-up oplossing en kwam bij…

  Lees meer
 • olifanten4800

  ISAH

  Back-up draait om zekerheid en daarom schakelde Isah onze expertise in om…

  Lees meer